Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Breeze bar

Nazdravite li uz Boranku sa Žitnjaka, pomoći ćete pošumljavanju Dalmacije

Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
26.06.2020.
u 13:40

Vlasnici kafića zaljubljenici su u hrvatski proizvod i hokej pa su prigodno bar otvorili u prostoru gdje se nekoć nalazio Fun shop hokejaškog kluba Medveščak.

Idealno je za pijuckanje uz deserte jer ima okus kave i tamne čokolade. I poželjno je da se pije na temperaturi od 12 stupnjeva jer se tada oslobađaju esteri zbog kojih je okus bombastičan. Opisuje tako Matej Jurčić, vlasnik craft pivovare Pulfer na Žitnjaku, pivo Boranku, koja se može degustirati u novootvorenom kafiću Breeze bar kod istočnog ulaza u Dom sportova.

Za sokove voće s OPG-ova

Vlasnici kafića zaljubljenici su u hrvatski proizvod i hokej pa su prigodno bar otvorili u prostoru gdje se nekoć nalazio Fun shop hokejaškog kluba Medveščak. Iako ga više nema, njegov duh živi u navijačima iz sektora B. Tako su nekadašnju atmosferu iz Ledene dvorane, gdje se tijekom utakmica tradicionalno pilo pivo Pulfer, željeli preseliti na terasu kafića koja se smjestila između dvije breze pa je po tome lokal dobio i ime.

09.06.2020., Zagreb - Novootvoreni Breeze bar u svojoj ponudi pica nudi i pivu Boranku iz pivovare Tramvaj. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Robert Anic/PIXSELL

– Želimo iskoristiti priliku i usto potaknuti prodaju domaćeg craft piva kao što su Boranka, Ziher i Landsky, ali i podržati obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz okolice Zagreba. Od njih, naime, otkupljujemo svježe sezonsko voće za naše napitke. Trenutačno, primjerice, imamo cijeđene sokove od jabuke, maline i borovnice – govori Martina Ivančević, ugostiteljica u Breeze baru.

Na rustikalnoj terasi s modernim štihom može se, dakako, popiti i uvijek najpoželjniji napitak, kava, a planiraju u ponudu uvrstiti i domaće džinove.

BooBoo dizajnirala etiketu

No u ponudi je ipak najposebnija Boranka, koja je na Žitnjaku nastala krajem prošle godine. Pola litre stoji 24 kune, a njezinom se kupnjom doniraju sredstva za pošumljavanje Dalmacije koja je 2017. stradala za brojnih požara.

– Boranka je nastala u sklopu projekta obnove spaljene vegetacije primorja koji su pokrenuli Gorska služba spašavanja, Hrvatske šume i Savez izviđača – objašnjava Jurčić.

Ilustraciju za projekt, koja se nalazi i na etiketi boce, osmislila je BooBoo, poznata hrvatska autorica koja živi i radi u Berlinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije