Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo tri sastojka

Stigli nenajavljeni gosti? Jednostavnim trikom ohladite pivo ili vino u kratkom roku

Shutterstock
21.06.2020.
u 17:24

Jeste li znali da je stavljanje u zamrzivač zapravo najlošija opcija?

Nedavno istraživanje bavilo se pitanjem kako ohladiti pivo ili vino sa sobne temperature u što kraćem roku - rješenje imaju!

Isprobali su nekoliko različitih metoda, a najbolja se pokazala ona s vodom, ledom i soli.

Kako The Sun prenosi, ta kombinacija može spustiti temperaturu piva s 19°C na nulu u samo pola sata! Sol će doprinijeti da se spusti za još otprilike 3 stupnja.

Najlošijom se pokazala metoda stavljanja piva u kantu s hladnom vodom, pivo je ostalo mlačno na nekih 18°C.

Filip je specijalist za udarce i jedan od četiri trenera na svijetu koji se bave ovim poslom:

"U kantu vode stavite kilogram leda i 100g soli, ubacite limenke i boce i u samo pola sata temperatura će se spustiti s 18,9°C na 1,6°C", otkrili su istraživači i otkrili da su isprobali istu metodu samo bez soli i također djeluje, ali sol dodatno rashladi vodu, pa je zato najbolja opcija.

Rizična metoda je ona stavljanja boca u zamrzivač jer morate stalno razmišljati kada ih izvaditi da ne bi popucale, a nije se baš pokazala ni korisnom - temperatura piva spustila se sa 12,7°C na nešto malo ispod 8.

Posljednji način hlađenja piva je s mokrim papirnatim ručnicima. Zamotate bocu u njih i stavite u zamrzivač. Iako se donekle ohladi, ova metoda je neuredna jer se papirnati ručnici počnu raspadati.

Ključne riječi

Komentara 1

LA
lajh1985
04:46 22.06.2020.

nema kod mene nenajavljenih gostiju...ja ako se nitko nije najavio barem par sati prije ne moze uci jel ja nikome ne otvaram vrata ili se ne javljam na portafon

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije