Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izborili se

Doznajte kako su se napokon uspjeli zaposliti na neodređeno

čistoća smetlari
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
15.05.2015.
u 14:11

Stalne ugovore o radu dobit će 192 čistača i vozača Čistoće. Većina ih je dosad radila preko agencije za zapošljavanje, a ugovore su potpisivali i produljivali iz mjeseca u mjesec

Djelatnici Holdingove podružnice Čistoće, 192 čistača i vozača koji su primarni u obavljanju osnovne djelatnosti spomenute podružnice, napokon će dobiti ugovore za stalno.

Njihovo zapošljavanje nakon godina prepiski i molbi za rješavanje njihova pitanja, odobrio je gradonačelnik Milan Bandić na posljednjem sastanku s novom upravom Holdinga na čelu sa šefom Dejanom Fičkom.

Riječ je o radnicima koji su se do sada vodili kao privremeni djelatnici, pod objašnjenjem da je njihov posao privremena potreba, pa su nerijetko svoje ugovore produljivali iz mjeseca u mjesec preko agencije za zapošljavanje.

U borbu za njihova prava prvi su se počeli boriti sindikati uvjeravajući sve odreda kako čiste ulice nisu privremena nego nužna potreba Grada.

Djelatnici, od kojih neki preko agencije za zapošljavanje rade i od 2008. godine, svoje će ugovore, kako su poručili u Holdingu, potpisivati u mjesec dana - od 1. lipnja do početka srpnja, kada bi i službeni dokument koji je potpisao gradonačelnik Milan Bandić trebao biti dostavljen upravi Holdinga.

– Djelatnici Čistoće nisu privremena potreba, oni se moraju zaposliti na neodređeno vrijeme. S obzirom na manjak ljudi u toj podružnici, ovo je važno dopuštenje – poručili su u Holdingu.

Komentara 2

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
22:09 15.05.2015.

Hoću, majko, hoću u gradsku čistoću!!!!

MA
malaliba
08:26 16.05.2015.

I dobro da su dobiti, bilo je vrijeme da se stane na kraj iskorištavanju tih ljudi, bez njih grad bi bio smetlište!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije