Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravlje je prioritet za društvo

Na zagrebačkom Jarunu obilježen Svjetski dan zdravlja

Foto: Akademska zajednica "Ante Starčević" GO HDZ
1/3
08.04.2022.
u 07:40

Svjetski dan zdravlja obilježen je tjelovježbama koje je pripremio doc. dr. Ivan Krakan s Kineziološkog fakulteta, a treningu su se pridružili brojni građani.

Akademska zajednica "Ante Starčević" gradskog ogranka HDZ-a Zagreb obilježila je Svjetski dan zdravlja okupljanjem na Jarunu. Tim povodom članovi akademske zajednice GO HDZ-a na čelu s predsjednikom dr. Antom Barišićem istaknuli su važnost tjelovježbe s obzirom na činjenicu da veliki broj ljudi obolijeva od bolesti kardiovaskularnog i lokomotornog sustava, najviše kao posljedica nezdravog načina života.

- Osim pandemije koronavirusa za koju se nadamo da je pri kraju, imamo epidemije kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, onkoloških malignih bolesti i bolesti lokomotornog sustava. Negativne posljedice uzrokovane ovim bolestima proizilaze dijelom od stresa, prehrane, nekretanja i sjedilačkog načina života i tu dolazimo do toga da smo se danas okupili da ukažemo da je prevencija dobar način da dio tih bolesti spriječimo. Znamo da je zdravlje bitno svakome od nas, ali mora biti prioritet i za društvo, odnosno za državu jer bez zdravih ljudi, nema niti zdravog društva – poručio je dr.Barišić.

Svjetski dan zdravlja obilježen je tjelovježbama koje je pripremio doc. dr. Ivan Krakan s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Pored brojnih građana koji su se pridružili treningu, sudjelovali su i predsjednik GO HDZ-a Zagreb dr. Mislav Herman, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić, ravnateljica Škole narodnog zdravlja '' Andrija Štampar ''prof.dr. Mirjana Kujundžić Tiljak, pomoćnik ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Dražen Opalić,  te brojni drugi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije