Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvaranje 2018.

Na odlagalištu Jakuševec proizvodit će se struja

jakuševec (1)
Petar Glebov/PIXSELL
14.10.2013.
u 21:13

Na odlagalištu Jakuševec nalazit će se malo postrojenje koje će raditi tako da će iz brda crpiti plin i pretvarati ga u električnu energiju - najavila je predsjednica Vijeća MO Jakuševec Renata Bedeković.

Odlagalište Jakuševec, prema najavama iz Grada Zagreba, bit će zatvoreno s 31. prosincem 2018. godine. Predsjednica Vijeća MO, Renata Bedeković, kaže kako će zajedno s Gradovima Zagrebom i Velikom Goricom pokušati naći rješenje kako bi toga dana na Jakuševcu doista i prestalo odlaganje otpada.

A nakon zatvaranja odlagališta uslijedit će monitoring, koji će trajati između 20 i 30 godina. Osim monitoringa, na Jakuševcu će se od otpada proizvoditi struja.

Na prostoru odlagališta Jakuševec bit će malo postrojenje koje će raditi tako da će iz brda crpiti plin i pretvarati ga u električnu energiju - otkriva Renata Bedeković za kronikevg.com.

Inače, čelni ljudi Mjesnog odbora Jakuševca željeli su se osobno zahvaliti gradonačelnicima Zagreba i Velike Gorice zbog novca od ekološke rente koji je ubrzao razvoj Mičevca i Jakuševca, no gradonačelnici se nisu pojavili na svečanost upriličenu u njihovu čast. Velikogorički pročelnik za društvene djelatnosti, Zvonko Kunić, ističe kako je Mičevec zahvaljujući novcu iz ekološke rente, posljednjih godina postao moderno mjesto za život, javljaju kronikevg.com.

 - Iz jednog neuređenog sela dosegnuo standard mjesta kojeg bismo svi poželjeli u svom okruženju. Tu je i dio koji se odnosi na društveni život koji ja posebno pratim, dakle aktivnosti kulturnog društva, vatrogasaca, nogometnog kluba, koji su djelomično financirani iz ekološke rente i koji su zabilježili veliki napredak  -  zaključio je Kunić.

>> Komunalni otpad i dalje će se odvoziti, no kamo će glomazni?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije