Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zg velesajam

Na Ambienti prvi put i outlet paviljon i dio za mlade dizajnere

12.10.2012., Zagreb - Izlozba Ambienta na zagrebackom velesajmu.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
11.10.2014.
u 12:47

Posjetitelje očekuju izložbe učenika dizajna i drvodjeljstva, radionice i igraonice za djecu... Izlaže 180 izlagača iz 19 zemalja

Na više od 20 tisuća četvornih metara u pet paviljona Zagrebačkog velesajma svoje će proizvode sljedeći tjedan u sklopu 41. Ambiente izložiti više od 180 izlagača iz Hrvatske i 19 zemalja svijeta. Krilaticom ovogodišnjeg međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije - "Domaće zapošljava" - htjeli su odati počast domaćoj drvnoj industriji, koja je bolje pozicionirana na stranom nego na hrvatskom tržištu.

Mladi dizajneri

–Gotovo 66 posto prihoda ovaj sektor ostvaruje u inozemstvu. Ovogodišnji prihod drvne industrije je 8,6 milijardi kuna - rekao je Marijan Kavran, direktor Hrvatskog drvnog klastera, koji sudjeluje na Ambienti.

Ovogodišnji sajam podijeljen je na tri dijela, te u tri paviljona: izložbeni prostor namijenjen proizvođačima i trgovcima za predstavljanje noviteta, dizajnerski dio, namijenjen predstavljanju radova i ideja mladih autora dizajnera, te outlet prostor, rezerviran za namještaj i opremu za stan po sniženim cijenama. Osim toga, od 15. do 19. listopada zainteresirani će moći poslušati razna stručna predavanja, dok će za najmlađe biti organizirane radionice.

Izložbe učenika

Za posjetitelje će biti otvorena i izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti te Drvodjeljske škole. Prvoga dana sajma, 15. listopada, ulaz je besplatan, dok za ostale dane ulaznica stoji 25 kuna. Radno vrijeme je od 10 do 19 sati.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije