Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobuna na istoku grada

MOST Sesvete: 'Tražimo ostavku vijećnika stranke Možemo. Ne rade ništa i za to primaju novac'

Pothodnik u Sesvetama
Foto: screenshot Facebook
1/7
12.01.2024.
u 08:30

Vladimir Marić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete, rekao nam je kako je slao dopise, ali da oni od gradske vlasti dobivaju tek 25 posto odgovora koji, pritom, kasne

MOST Sesvete traži ostavku svih pet vijećnika iz stranke Možemo iz tamošnjeg Vijeća Gradske četvrti, napisali su u svojoj objavi na Facebooku. Osim toga, zahtjevaju i žurnu sanaciju pothodnika na Zagrebačkoj cesti, a priložili su i dopise kojima, kako pišu, "konstantno rade pritisak na nadležne da se nešto učini, no bezuspješno". 

Za sve što je do sada napravljeno u najistočnijem zagrebačkom kvartu, pišu, morali su ići pred poglavarstvo i kroz medije – za početak radova na produžetku Branimirove, asfaltiranje raskopanih ulica u Brestju, sanaciju u Dobrodolu… Vijećnike iz stranke Možemo u Sesvetama prozivaju da jedino oni mogu utjecati na promjenu takvih stvari zato što su na vlasti njihove kolege, no da "ne rade apsolutno ništa i za to primaju novac".

– Jeste li ikad čuli ili vidjeli da su izborili nešto za Sesvete? Niste. Jer nisu. Jer ne žele. Njima je dobro. Primaju naknade. Tražimo od svih pet vijećnika Možemo Sesvete u VGČ da daju ostavke – poručuju iz MOST-a Sesvete.

VEZANI ČLANCI:

Kako smo pisali ranije, pothodnik na Zagrebačkoj cesti najistočnija je točka za rekonstrukciju prema projektu modernizacije Grada. Sesvećani su nam se požalili da nisu zamijetili nikoga tko se brine o zdanju koje služi kao siguran prolaz ispod čak četiri prometna traka. Pothodniku na Zagrebačkoj cesti, poručili su, hitno je potrebna sanacija, a na taj problem prolaza upozoravaju već godinama. Vladimir Marić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete, rekao nam je kako je slao dopise, ali da oni od gradske vlasti dobivaju tek 25 posto odgovora koji, pritom, kasne.

GALERIJA: 'Uzmemo zraka i ne dišemo dok ne protrčimo': Provjerili smo u kakvom su stanju zagrebački pothodnici

Pothodnik u Sesvetama
1/11

– Ništa se ne pokreće pa je taj Mostov potez zapravo revolt prema gradskoj vlasti koja to treba održavati, a ne mjesna samouprava. Nisam još dobio nikakav odgovor kada bi sanacija pothodnika mogla započeti, a iskustva govore da – i kada dobijemo okvirne termine, to se često ne ispoštuje, nego bude znatno kasnije od onoga što se najavi čak i u pisanoj formi – poručuje Marić. Upit smo poslali i Gradu, no do objave ovog teksta nismo dobili odgovor. 

VIDEO: U centru Zagreba proletio kroz crveno na križanju

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar neugodan
neugodan
11:17 12.01.2024.

Zasto Sesvete ne izadju iz zagrljaja Zagreba? Sto cekate? Istina da zgb ne daje nazad novac koji od vas primi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije