Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo vodstvo

Ležeran, ali strog Vito je već osvojio srca mališana

Vitomir Ivanjek
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Autor
Mateja Šobak/VLM
04.11.2013.
u 17:00

Nakon smrti dugogodišnje alfe i omege zbora, na čelo Zagrebačkih mališana došao je pijanist Vitomir Ivanjek

Djetinjstvo nekoliko tisuća Zagrepčana obilježila je jedna aktivnost – pjevanje u zboru Zagrebački mališani. Djecu je još davne 1979. okupio Zlatko Kubik te poveo u godine nastupa, priznanja i nagrada. Zlatko Kubik nažalost je preminuo ove godine, ali njegovo slavno mjesto u zboru prošlog je mjeseca preuzeo pijanist Vitomir Ivanjek. Uz pomoć svoje sestre, Ines Ivanjek, vježba repertoar s osamdesetero djece u tri dobne skupine.

Prvi nastup

– Najmlađi kikići u zboru imaju tri godine, dok krajnja dobna granica nije određena. Svi koji žele biti Zagrebački mališani, to i mogu postati – objasnio je Vitomir Ivanjek ili, kako ga djeca zovu, Vito te dodao da se, iako su obično prijave za zbor do kraja listopada, tko želi, još može priključiti.Kako kaže novi voditelj zbora, djeca su ga dobro prihvatila te sve više shvaćaju njegov način rada, koji je ležeran, ali ipak strog.

– Imamo probe dvaput tjedno i oni već sad shvaćaju da se možemo šaliti i zabavljati, ali kad se radi, onda mora biti disciplina – rekao je Ivanjek te odmah najavio “vatreno krštenje” Mališana pod novim vodstvom, nastup 3. studenog na rođendanu Arena centra. Nastupat će u 16 sati na Trgu Istra, a za prvi nastup uvježbali su, osim pjesama, i koreografiju.

Tradicionalni koncert

– Sanja i Mia, naše koreografkinje, djecu su pripremale za ovaj nastup, a vježbat će s njima i za tradicionalni koncert Mališana koji će se početkom prosinca održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog – najavio je novi voditelj Mališana koji je upravo za koncert u Lisinskom dobio već brojne upite od građana koji bi mu i ove godine voljeli prisustvovati.Kako kaže Ivanjek, na koncertu bi volio vidjeti i čelnike grada čijoj se potpori i suradnji nada unatoč promjeni vodstva zbora.

– Grad nam je jedan od glavnih financijera, a nadamo se da će tako i ostati – rekao je Vitomir Ivanjek koji je, uz to što je pijanist, ujedno skladatelj i aranžer, a osim Zagrebačkih mališana vodi i gospel zbor Sunce, a uskoro će krenuti i njegovi božićni pijanistički koncerti diljem grada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije