Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraljevski party, koncerti i još štošta

Jeste li znali da na pola sata od Zagreba počinje nagrađivana manifestacija, doznali smo sve detalje

Zagreb: Predstavljanje ovogodišnjeg programa nagrađivanog vinskog festivala Via Vino
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
19.09.2023.
u 19:18

Ovogodišnji festival Via Vino posjetitelje vodi i na Kraljevski party u zelinskome kraju, a za finale nudi pjenušce na Plešivici

Nagrađivani festival Via Vino vraća se u još bogatijem izdanju. Već od ovoga petka pa sve do 14. listopada Turistička zajednica Zagrebačke županije s partnerima organizira četiri događaja za sva osjetila pa će uz degustacije biranih vina na raspolaganju biti i bogata gastroponuda, ali i koncerti te prvi put modna revija.

Premijerno će se u sklopu ovogodišnjeg izdanja u petak održati i potraga za tartufima u Turopoljskom lugu. Nakon lova, uživat će se u aromatičnim autohtonim jelima uz pjenušce i jantarna vina, a sve će pratiti koncert glazbenika Damira Kedže.

Već sljedećeg vikenda, u subotu 30. rujna, u Kuriji Modić-Bedeković, imanju koje spada među najvrednije primjere graditeljske kulturne baštine središnje Hrvatske, održat će se modna revija nove kolekcije dizajnera Zorana Mrvoša.

19.09.2023., Zagreb - Predstavljanje ovogodisnjeg programa nagradjivanog vinskog festivala Via Vino. Predstavili su pojedinosti svakog dogadjanja u sklopu vinskog festivala. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

– U spomen na turopoljske frajlice Milku i Vilmu Bedeković, koje su svoj život posvetile umjetnosti, kulturi i podučavanju drugih žena, ovu dvorsku večer prate rosé vina i pjenušci uz glazbeni nastup Meritas i Jane – istaknula je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Prvi petak u listopadu rezerviran je za Kraljevski vinski party, a festival se seli u zelinski kraj, u nagrađivanu vinariju Puhelek-Purek. U ponudi će biti jedinstvene monosortne kapljice dostupne samo na ovoj vinskoj cesti, a o atmosferi će se brinuti i DJ-evi.

Velika završnica na rasporedu je 14. listopada na vinskoj cesti na Plešivici, u vinariji Dobra berba, nadaleko poznatoj po vrhunskim pjenušcima koje će pratiti kokteli i tradicionalna jela, a vrhunac će biti open-air koncert mladog glazbenika Filipa Rudana.

POVEZANI ČLANCI:

– Cilj je manifestacije pokazati neotkrivene turističke bisere našega kraja te na taj način doprinijeti održivoj strategiji cjelogodišnjeg turizma. Via Vino nas sve potiče na predah u prirodi i istraživanje, a prema dosadašnjem odazivu, obećava kako ćemo se svake godine vratiti – zaključila je Ivana Alilović.

Festival je najavljen jučer u VIP salonu Međunarodne zračne luke Zagreb koja je partner manifestacije, tako da će brojni putnici za uspomenu u duty free trgovini moći nabaviti vina domaćih proizvođača.

VIDEO Veliki prometni kolaps u najavi: Avenija Većeslava Holjevca u Novom Zagrebu se zatvara na čak mjesec dana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije