Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Helikopter HRZ-a pomogao Crnogorcima zametenima snijegom

Stanovnici crnogorskih naselja Nikšić i Kolašin zbog snijega su potpuno odsječeni od svijeta. U Crnu Goru upućene su i snage drugih zemalja članica NATO-a
20. veljače 2012. u 13:01 19 komentara 4 prikaza
helikopter HRZ u CG
Foto: MORH

Helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane prevezao je 86 osoba i jednu i pol tonu tereta pomažući u petak stanovnicima crnogorskih naselja Nikšić i Kolašin koja su zbog snijega ostala potpuno odsječena od ostatka Crne Gore. Helikopter HRZ-a u zraku je tijekom 41 leta proveo više od 10 sati, a pomogao je pri prijevozu osoba i dostavi humanitarne pomoći i lijekova, izvijestilo je Ministarstvo obrane RH.

Helikopter HRZ-a s osam pripadnika Oružanih snaga RH u Crnu Goru otišao je na zahtjev crnogorskog ministarstva vanjskih poslova koje je zatražilo pomoć, a to su odobrili Vlada i predsjednik Ivo Josipović.

U akciji pružanja humanitarne pomoći, naglašavaju iz MORH-a, osim Hrvatskih snaga sudjelovale su i druge zemlje članice NATO-a. U Crnu Goru bili su upućeni helikopteri slovenske vojske, oružanih snaga Grčke, a humanitarnu pomoć uputio je i SAD.

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • karambita:

    Pa to vrijeme crnogorcima odgovara.....sad junacine mogu da leze po citav dan

  • achill:

    Odakle Vama ovaj zrakomlat.

  • libero:

    Bravo, to je za zahvalu Crnogorcima što su bombardirali Dubrovnik i njegove stanovnike.....jadnici nikad vas neće pamet sresti.......