Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Advent u Zagrebu

Grad koji priča priču: Ovog adventa mogu se doživjeti lijepe priče o Zagrebu s gornjogradskih prozora

Advent u Zagrebu
Foto: TZ grada Zagreba
1/3
13.12.2021.
u 09:00

Šećući Gornjim gradom priče će vam pričati institucije kroz projekt Svjetlost Adventa

Zagreb nikada do sad na adventu nije ostao bez iznenađenja za posjetitelje. Bogata ponuda svakom posjetitelju i ove godine daje nešto po njegovoj mjeri. Od raznih umjetničkih instalacija, preko predstava, do zanimljivih kreacija diljem grada. Tako će ove godine na Gornjem gradu Advent ponovo ispričati priču. Riječ je o projektu Svjetlost Adventa. Projekt je to koji uključuje niz dekoracija gornjogradskih institucija s idejom da se probude pozitivne emocije.

Spoj stvarnosti i mašte

Za sve ljubitelje igračaka, ali i modernih tehnologija, prava su avantura igračke u proširenoj stvarnosti. Poštujući moderne tehnologije i vrijeme u kojem se nalazimo, ovim projektom spojile su se virtualna stvarnost i realnost. Naime, na deset lokacija u Zagrebu postavljene su igračke, zapakirane u poklone, a koje su činile djetinjstvo mnogih posjetitelja ljepšim. Posebnost ovih igračaka je i ta što su se sve proizvodile upravo u Zagrebu. Uz aplikaciju Equinox XR, igračke dobivaju sasvim novu dimenziju proširene stvarnosti.

Upute za instalaciju Equinox aplikacije

Preuzmite aplikaciju Equinox XR, dostupnu za iOS i Android pametne uređaje.

Registrirajte se kako biste otvorili svoju „Kutiju za igračke“.

Dok prolazite adventskim lokacijama u gradu, potražite ih uz pomoć aplikacije na svom uređaju –  Čekat će vas iznenađenje u obliku kutija koje otvarate dodirom na ekranu. Sakupljene igračke mogu se ponijeti kao uspomena i postaviti na bilo lokaciju u svijetu.

Jeste li spremni za iznenađenje iz kutije? Čestitamo, dobili ste novu igračku!

 

Kultura u Adventu

Bogatog programa neće nedostajati ni za ljubitelje kulture. Osim brojnih izvođača i performera, Zagreb nudi raznoliki program u muzejima i kazalištima koji u božićno vrijeme dobivaju sasvim novi, poseban ugođaj. Samo dio ponude je Božićna bajka Jasmine Kosanović – Jasmina i lutkice. Projekt je to Etnografskog muzeja u kojem će posjetitelje dočekati maštoviti svijet bijelih vila, malih crvendaća, medvjedića i ostalih šumskih bića

Igračke su te koje obilježavaju ovogodišnji Advent Zagreb. Super junaci, plišanci, figurice od porculana, drveta ili na baterije, imaginarni svjetovi izrađeni od minijaturnih kockica - igračke su vrlo vjerojatno najbrojniji „stanovnici“ Muzeja prekinutih veza. Kada bi igračke imale glas, kakve bi nam priče mogle ispričati? Ova izložba posveta je sjeti i vedrini igračaka kroz priče o ljubavi, gubitku i novim počecima.

Ako pak želite doživjeti pravu avanturu drame i postati junak predstave u kojoj vi odlučujete što će biti ishod, prava lokacija za vas je Tunel Grič i predstava Obavezan smjer. Ova predstava nagnat će vas da preispitate sebe i svoje odluke, te će vam dozvoliti da se prvi put nađete u igranoj drami kao jedan od glavnih aktera. Ovo je samo dio šarolike kulturne ponude Zagreba.

Predstava Obavezan smjer autora Enesa Vejzovića samo je dio ovogodišnje bogate kulturne ponude grada Zagreba
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Advent Zagreb unosi blagdanski duh i to u obliku koncerata, kazališnih predstava, izložbi, radionica, šetnji te čak i sportskih aktivnosti. Kako se to sve zajedno uklapa u jednu harmoničnu božićnu idilu? Prošećite zagrebačkim ulicama ovog adventa i zavirite u bogat program - sigurni smo da ćete svoja srca obogatiti jednim neprocjenjivim iskustvom.

Više na: www.adventzagreb.hr.

Sadržaj nastao u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije