Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Gotovo s gužvama, Vrapče dobiva T-raskrižje i novi autobusni terminal

Troškovi rekonstrukcije ulica i gradnja autobusnog terminala iznose 10,2 milijuna kuna
27. veljače 2016. u 09:44 18 komentara 7260 prikaza
21.07.2015., Zagreb - Uskoro zapocinju radovi na rekonstrukciji DTK instalacije u sklopu rekonstrukcije raskrizja Ilica - Aleja grada Bologne - Vrapcanska aleja s izgradnjom autobusnog terminala. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Radovi na rekonstrukciji križanja Ilice, Ulice Majke Terezije, Vrapčanske aleje i Aleje Bologne konačno počinju u ponedjeljak iako je to bilo najavljivano još ljetos.

Rekonstrukcijom će se sadašnje križanje Ilice i Ulice Majke Terezije u obliku “uljev – izljev”, prema riječima pročelnika Ureda za promet Dinka Bilića, pretvoriti u T-križanje sa semaforima koje će omogućiti vožnju u svim smjerovima.

Također, dodao je Bilić, u Aleji Bologne sagradit će se dodatni prometni trak za skretanje ulijevo u Ulicu Majke Terezije iz smjera zapad. Prema predviđenom projektu, semafori bi se trebali postaviti i na sjevernu stranu Ulice Majke Terezije na križanju s Bolničkom, koja će se također proširiti za trakove iz kojih će se skretati. Preuredit će se i postojeći autobusni terminal na kojemu je predviđeno i parkiralište s 23 mjesta. Troškovi rekonstrukcije ulica i gradnja autobusnog terminala iznose 10,2 milijuna kuna.

Već za vikend zbog prekopavanja bit će zatvorena Ulica Majke Terezije u zoni raskrižja s Ilicom/Vrapčanskom alejom. A od ponedjeljka pa sve do 20. travnja zatvorit će i dio između Ulice Majke Terezije i Bolničke, a prometovat će se prema privremenoj regulaciji.

Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

 • hana11:

  A što je s podvožnjakom kod ulice Medpotoki? Planiran i zaboravljen? Pa zbog silnih neusklađenih semafora na svakih par desetaka metara udaljenosti i jesu takve gužve na tom prometnom pravcu. Kako će ova rekonstrukcija smanjiti gužve?

 • Avatar dr. Evil
  dr. Evil:

  Kad cete povezati staru Samoborsku i Al. Bolonje npr. kod Stenjeva? Postojece stanje je skretiste u Jankomiru i do Vrapca cak PET kilometara nema skretista prema Samoborskoj? Jel radi netko u poglavarstvu?!?

 • Hrabraja:

  Genijalci iz grada sa sumnjivim diplomama nisu u stanji sinhronizirati 3 semafora u gradu. Npr Avenina Dubrovnik 3 trake ogranicenje 70, a sinhronizacija prema ogranicenju 50 od univerzijade. Itd. a svaki zahvat koju su napravili samo je pojacao guzve, produzetak ... prikaži još! Nove Branimirove semafor propusti 7 automobila, jbn. debilizam.