Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinju radovi

Gotovo s gužvama, Vrapče dobiva T-raskrižje i novi autobusni terminal

21.07.2015., Zagreb - Uskoro zapocinju radovi na rekonstrukciji DTK instalacije u sklopu rekonstrukcije raskrizja Ilica - Aleja grada Bologne - Vrapcanska aleja s izgradnjom autobusnog terminala.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Žarko Bašić/Pixsell
27.02.2016.
u 09:44

Troškovi rekonstrukcije ulica i gradnja autobusnog terminala iznose 10,2 milijuna kuna

Radovi na rekonstrukciji križanja Ilice, Ulice Majke Terezije, Vrapčanske aleje i Aleje Bologne konačno počinju u ponedjeljak iako je to bilo najavljivano još ljetos.

Rekonstrukcijom će se sadašnje križanje Ilice i Ulice Majke Terezije u obliku “uljev – izljev”, prema riječima pročelnika Ureda za promet Dinka Bilića, pretvoriti u T-križanje sa semaforima koje će omogućiti vožnju u svim smjerovima.

Također, dodao je Bilić, u Aleji Bologne sagradit će se dodatni prometni trak za skretanje ulijevo u Ulicu Majke Terezije iz smjera zapad. Prema predviđenom projektu, semafori bi se trebali postaviti i na sjevernu stranu Ulice Majke Terezije na križanju s Bolničkom, koja će se također proširiti za trakove iz kojih će se skretati. Preuredit će se i postojeći autobusni terminal na kojemu je predviđeno i parkiralište s 23 mjesta. Troškovi rekonstrukcije ulica i gradnja autobusnog terminala iznose 10,2 milijuna kuna.

Već za vikend zbog prekopavanja bit će zatvorena Ulica Majke Terezije u zoni raskrižja s Ilicom/Vrapčanskom alejom. A od ponedjeljka pa sve do 20. travnja zatvorit će i dio između Ulice Majke Terezije i Bolničke, a prometovat će se prema privremenoj regulaciji.

Komentara 18

HA
hana11
15:32 27.02.2016.

A što je s podvožnjakom kod ulice Medpotoki? Planiran i zaboravljen? Pa zbog silnih neusklađenih semafora na svakih par desetaka metara udaljenosti i jesu takve gužve na tom prometnom pravcu. Kako će ova rekonstrukcija smanjiti gužve?

Avatar dr. Evil
dr. Evil
20:02 27.02.2016.

Kad cete povezati staru Samoborsku i Al. Bolonje npr. kod Stenjeva? Postojece stanje je skretiste u Jankomiru i do Vrapca cak PET kilometara nema skretista prema Samoborskoj? Jel radi netko u poglavarstvu?!?

HR
Hrabraja
12:04 27.02.2016.

Genijalci iz grada sa sumnjivim diplomama nisu u stanji sinhronizirati 3 semafora u gradu. Npr Avenina Dubrovnik 3 trake ogranicenje 70, a sinhronizacija prema ogranicenju 50 od univerzijade. Itd. a svaki zahvat koju su napravili samo je pojacao guzve, produzetak Nove Branimirove semafor propusti 7 automobila, jbn. debilizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije