Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP AS:

'Gospođa Jelavić odlučila je provoditi svoju osobnu volju'

hsp dr. ante starčević
18.03.2014.
u 10:45

Ovim zahtjevom za promjenom imena okrenuta su leđa građanima Trešnjevke, poručuju iz HSP AS.

Nakon HSLS-a i iz stranke HSP dr. Ante Starčević reagirali su na inicijativu Marije Jelavić, SDP-ove predsjednice Mjesnog odbora dr. Ante Starčevića koja je predala Zahtjev za promjenom imena Mjesnog odbora ‘dr. Ante Starčević’ u ime Mjesni odbor ‘Voltino’.

- Ničim izazvana gđa. Jelavić odlučila je provoditi svoju osobnu volju i subjektivne zaključke potrebe za promjenom imena MO putem funkcije koju je prije svega dobila od naroda, glasovima građana s područja MO ‘dr. Ante Starčevića’. Ovim zahtjevom za promjenom imena okrenuta su leđa građanima Trešnjevke i još jednom gledamo primjer provođenja privatnih mišljenja i stavova političara preko leđa onih koji su im dali povjerenje - navodi se u priopćenju HSP AS-a te se dodaje:

- HSP AS Trešnjevke Sjever primjećuje i kako ‘Trg Maršala Tita’ krasi centar Grada Zagreba uz odobrenje stranke čiji je gđa. Jelavić član, a s druge strane ovim činom pokušavaju se zatrti vrijednosti koje je poticao jedan od najvažnijih, najvrijednih, i najistaknutijih hrvatskih političara, publicista i književnika. Može li se uz bok Ocu domovine Republike Hrvatske dr. Anti Starčeviću staviti Maršal Tito, i kome smeta ime Mjesnog odbora sa preko 6000 građana Grada Zagreba, naša su pitanja koja javno upućujemo gđi. Jelavić. Osim toga, moramo naglasiti i kako na Trešnjevci Sjever postoje još i Mjesni odbori s nazivima hrvatskih velikana: Silvije Strahimir Kranjčević, Antun Mihanović i Nikola Tesla, te kako imena ovih velikana nikom ne smetaju - zaključuju iz stranke.

>>HSLS protiv promjene imena: 'Starčević je bio ideolog moderne hrvatske nacije'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije