Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportska strast

FOTO Ženski nogometni klub oformile putem Facebooka

klokočevac (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/9
04.09.2012.
u 10:00

Mali nogometni klub ima sve kategorije − grupa djevojaka oformila i žensku ekipu za natjecanja

Da nogomet nije isključivo muški sport, svjedoče nam djevojke kojima je od četrnaest do devetnaest godina i koje su se okupile u Klokočevcu Samoborskom kako bi oformile ženski nogometni klub. S obzirom na to da je u Hrvatskoj samo nekoliko klubova u kojima cure igraju veliki nogomet, o klubu iz Klokočevca već se priča po cijeloj Lijepoj našoj. Zanimljivost njihova okupljanja tim je veća što malo mjesto već ima šest nogometnih kategorija, od prstića i juniora do seniora i veterana.

“Bolja sam od muškaraca”

– Krenuli su pregovori, dali smo oglas na radio, poslale poruke putem Facebooka i mobitela i skupilo nas se na prvom treningu dovoljno za prvu momčad, a sad nas je već više od 15 – ispričala je 17-godišnja Jelena Kumer. Dodala je kako nakon nekoliko treninga još nemaju definirane pozicije te da im je najteže bilo naći golmanicu. No i taj su problem ove mlade cure već riješile. Javila im se 18-godišnja Maja Kos koja je i željela biti na toj poziciji.

– Oduvijek sam voljela nogomet, a prije sam ga igrala s bratom pa sam se javila čim sam čula da se traže igrači – ispričala je Kos.

Najviše od svih okupljenih djevojaka u čari nogometa upućena je ipak Tomislava Celizić, inače studentica turističkog menadžmenta.

– Neko sam vrijeme trenirala nogomet i bolja sam od mnogih muškaraca – kazala je Tomislava. Da će na nju ozbiljno računati, potvrdio je i trener kazavši kako malo cura poput nje već ima nekog iskustva.

– Počinjemo kao s najmlađima jer su se sada gotovo sve cure prvi put srele ozbiljnije s loptom. Ipak, najbitnije je da ne odustaju, nego da budu ustrajne pa će uz trud doći i rezultati – kazao je trener Mislav Žapčić.

Cure nisu same i na njih računa cijelo mjesto, a to su potvrdili sportski direktor Darko Bašić i predsjednik Nogometnog kluba Klokočevac Marijan Kumer. Osim početnih troškova za opremu, iza svojih djevojaka stajat će dok god one budu na okupu.

– Najteže je što je ženskih klubova jako malo pa će se morati putovati po cijeloj Hrvatskoj. Klubovi su u Krapini, Zagrebu, Jastrebarskom, Osijeku pa treba platiti autobus i druge troškove, ali nadamo se da će se pojaviti i neki sponzori jer su djevojke zaslužile da ostanu na terenu – rekao je Bašić.

Budući da je nogometni život u ovom mjestu iznimno bogat, dva terena već su premalena, nadaju se u klubu i pomoći iz Grada te Općine jer je potrebno postaviti reflektore, a dobro bi došlo ulaganje i u navodnjavanje. Svakodnevno se ondje okupljaju i mlade generacije no, nažalost, nemaju uvjete za treninge i igru zimi te kad pada kiša jer nemaju balon ni dvoranu.

Snalaze se kako znaju

Stoga se u Klokočevcu živi za lijepo vrijeme dok se zimi snalaze kako znaju, po dvoranama i turnirima. No, svejedno nitko ne odustaje nego, štoviše, idu još dalje u mjestu gdje se nogomet jednostavno obožava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije