Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELA BORBA

Etlinger: Davor Bernardić bi u ovoj kampanji trebao ostati neutralan

Dominik Etlinger predstavio kandidaturu za predsjednika GO SDP-a
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/5
02.07.2017.
u 21:49

Malo je tko spreman za kampanju jer izbori bi se trebali održati tek u kasnu

Iako se već neko vrijeme nagađalo da je Dominik Etlinger spreman za utrku za šefa zagrebačkog SDP-a, njegova je rana objava kandidature prošlog vikenda poprilično iznenadila stranku i na gradskoj i na nacionalnoj razini. Uzburkale su se strasti i na dnevni su red iskočila pitanja koja su barem do jeseni trebala ostati “pod tepihom”.

Slogan “Drugačije”

Iako nije izravno uputio kritiku ni vodstvu stranke ni samom Davoru Bernardiću, Etlinger je u kampanju ušao pod sloganom “Drugačije” te poručio da zagrebačkom SDP-u hitno trebaju promjene. Također, na predstavljanju kandidature objavio je, kako je rekao, “ekskluzivu” koja do sada nije izrečena u SDP-u.

– Mi smo izbore u Zagrebu izgubili na svim razinama, od mjesnih odbora do Gradske skupštine. One za gradonačelnika izgubili smo još u procesu biranja kandidata, a nekad smo bili najjača stranka u Zagrebu – poručio je donedavni tajnik gradskog SDP-a koji se nada da bi stranka u Zagrebu pod njegovim vodstvom mogla vratiti staru slavu. Ima li u tome potporu predsjednika SDP-a Davora Bernardića, nije otkrio iako je rekao da ga je obavijestio o namjeri da se kandidira.

– Šef stranke bi u ovoj kampanji trebao ostati neutralan kako bi nakon izbora mogao bez problema surađivati s pobjednikom – smatra Etlinger iako je još donedavno veoma blisko surađivao s Bernardićem u Zagrebu dok je ovaj još bio predsjednik gradske organizacije. Ipak, da nije sve tako bajno, izašlo je na vidjelo na lokalnim izborima kada je predsjedništvo SDP-a Etlingera stavilo na nisko 23., neprolazno mjesto na listi za Gradsku skupštinu iako je u njezinu prošlom sazivu upravo on bio jedan od najaktivnijih zastupnika.

– Nisam ljut, ali to mi je pokazalo da moraju postojati jasni kriteriji po kojima se kreiraju liste – objasnio je Etlinger koji će tijekom ljeta krenuti u formiranje svog tima, a simbolično je napomenuo kako bi u njemu volio imati i one s kojima ne dijeli isto mišljenje i koji mu daju argumentirane kritike “jer nije dobro biti na mjestu gdje svi isto misle”. Upravo zato ne želi negativnu kampanju s protukandidatima.

Još nema protukandidata

A s obzirom na to da je malo tko očekivao tako rani početak kampanje za izbore koji bi se trebali održati tek u kasnu jesen, malo je tko za nju već sada spreman, pa se čini da Etlinger službenog protukandidata neće imati barem do kraja ljeta. Imena koja se trenutačno spominju kao mogući pretendenti za mjesto prvog čovjeka zagrebačkog SDP-a su Bojan Glavašević, Rajko Ostojić i Aleksandra Kolarić. Oni, iako ne niječu da o kandidaturi razmišljaju, još je ne planiraju službeno objaviti.

– Do izbora ima još puno vremena i moguće je da i moje ime bude na popisu – priznao je Glavašević koji je u subotu stigao na Etlingerovu objavu kandidature jer, kaže, treba poslušati program svakog kandidata i dati podršku svakome tko krene u kampanju. Konačnu odluku još nije donijela ni Aleksandra Kolarić, ali slaže se da netko treba dignuti zagrebački SDP na noge i ne skriva da ima ideje kako to učiniti.

 

Komentara 8

KA
kacavenda
07:03 03.07.2017.

Potpuno nebitan clanak

JA
jadrmatic
21:56 02.07.2017.

U 24 sata već treći članak o nekakvom Domagoju Etlingeru, poznatijem kao "nitko i ništa", koji se kandidira za nekakvu lijevu funkciju u nekakvoj lijevoj strančici.

SI
siskic
08:53 03.07.2017.

bero je niš koristi. neće on ostati neutralan. njega nije briga za stranku...važno mu je da namiri sebe rajka i onog čudak zvanu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije