Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ericsson Nikola Tesla i Samoborka dobitnici plaketa Zlatna kuna

Končar - mjesni transformatori i Telegra predvodnici su među srednje velikima, a Kroko-International i Gotes među malim trgovačkim društvima.
15. prosinca 2009. u 15:19 1 komentara 14 prikaza
zlatne kune
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Ericsson Nikola Tesla i Samoborka dobitnici su plaketa Zlatna kuna u kategoriji najuspješnijih velikih tvrtki za ostvarene poslovne rezultate i iskazanu izvrsnost u tehnološkom napretku, izvozu i društveno odgovornom poslovanju u 2008. godini, koje već tradicionalno dodjeljuje HGK - Komora Zagreb.

Končar - mjesni transformatori i Telegra predvodnici su među srednje velikima, a Kroko-International i Gotes među malim trgovačkim društvima. Posebna priznanja u povodu značajnijih obljetnica dodijeljena su pak Monter - Strojarskoj montaži, Tempu i Tlosu - svakoj za 60. obljetnicu uspješnog poslovanja.

Rasli i u krizi

- Svako priznanje nagrada je za minuli rad, ali i poticaj i izazov da nastavimo takvim tempom i dalje, tim više što se nalazimo u vremenu teške gospodarske situacije izazvane globalnom krizom - kazao je jučer u ime nagrađenih Ante Rogoznica, predsjednik uprave Končara - mjernih transformatora, koji su lanjsku poslovnu godinu završili s ukupnim prihodom od 189,4 milijuna kuna, od čega 78 posto od prodaje na inozemnom tržištu, te s dobiti prije oporezivanja od 9,9 milijuna kuna.

Telegra, koja je i u istoj kategoriji nagrađena ispred Zagrebačke županije, lani je ostvarila čak 70 posto veći ukupan prihod nego godinu ranije - 321 milijun kuna, uz prihodovanih 97,4 milijuna kuna na inozemnom tržištu, te s dobiti prije oporezivanja od 120 milijuna kuna.

ENT, kao velika nagrađena tvrtka, koja sudjeluje i na kooperativnom tržištu od više od 140 zemalja svijeta, u 2008. je pak ostvario prihod od 1,9 milijardi kuna, od čega 66 posto izvozom, dok je Samoborka ostvarila ukupan prihod od 429 milijuna kuna, pri čemu je od industrijske djelatnosti uprihođeno 336, a kroz izvozne poslove 11,4 milijuna kuna.

Veterinari klinike Zamba
#OSTAJEMDOMA
Imate kućnog ljubimca i trebate savjet: Online ambulanta dat će vam sve odgovore
A1 Hrvatska
#OSTAJEMDOMA
Novi načini plaćanja: Što sve možete obaviti bez da napuštate svoj dom
  • green:

    Končar - mjerni transformatori, a ne mjesni i to se par puta javlja u tekstu. Gadno je kad čovjek ne zna o čemu piše. Stvarno lakrdija od novinarstva... Palac dolje...