Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2. ZG GAME MARATHON

Društvene igre osvajaju Studentski centar u Zagrebu: Zaigrajte i originalne hrvatske igre

Foto: ZG Game Marathon
1/3
27.08.2022.
u 08:50

U subotu, 10. rujna 2022., u Studentskom centru (Savska cesta 25) u Zagrebu počinje drugi zagrebački festival posvećen igrama na ploči (boardgames), kartaškim igrama (CG, CCG), minijaturama i RPG-u

U subotu 10. 9. 2022. u Studentskom centru (Savska cesta 25) u Zagrebu, održat će se 2. ZG Game Marathon, zagrebački festival posvećen igrama na ploči (board games), kartaškim igrama (CG, CCG), minijaturama i RPG-u.

Organizatori festivala su Carta Magica, tvrtka specijalizirana za moderne društvene igre i hobi proizvode te obrt Masala.

Na drugom gamerskom festivalu građane očekuju cijelodnevni kartaški turniri (Yu-Gi-Oh, Flesh and Blood), veliki Warcry turnir (minijature), Pathfinder RPG 2nd Edition Little Trouble in Big Absalom te slobodno igranje. U sklopu slobodnog igranja glavni sponzor festivala, Carta Magica, osigurala je preko 70 stolnih igara, koje ćete moći isprobati. 

Foto: ZG Game Marathon

Posebno bismo istaknuli da se u sklopu festivala održava i veliki MTG Carta Magica Qualifier vikend: Dominaria Sealed Regional Qualifier i Modern Regional Qualifier, sa side eventovima i Command zonom!

U suradnji s Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu dolazi nam i voditelj GO igraonice, Zvonko Bednjanec, certificirani edukator Europske go federacije i član Hrvatske igo udruge. 

U svrhu promocije domaće game developerske scene, posjetitelji festivala imat će priliku zaigrati domaće igre te osobno upoznati i autore igara, primjerice talentiranog Luku Krležu i njegove igre na ploči Chakra te Chakra Ying Yang. Within Walls je prva društvena igra InterHuman Games-a kojeg čine Damir Debanić i Dorian Pavlović iz Rijeke. Igra je izašla ove godine u ožujku, a cijela je napravljena i izrađena u Hrvatskoj. 

Posjetitelji će dobiti i promociju nove igre u Hrvatskoj. Bon Voyage! je brza i vesela igra s elementima sreće, taktike i nadmetanja. Igrači su turisti koji u lokalnoj putničkoj agenciji kupuju razna putovanja, putuju i skupljaju radosne uspomene. Autori igre, supružnici Diana i Žarko Pintar također su i osnivači Udruge Igranje. 

Na ovogdišnjem festivalu predstavit će se Udruga minijaturista, maketara i igrača stolnih strateških igara "Agram", koja će tijekom cijelog dana demonstrirati stolnu stratešku igru Warhammer 40.000 te promovirali buduće aktivnosti Udruge.

Najmlađi posjetitelji moći će se priključiti Sanji Ljubičić, autorici izvrsne kooperativne kartaške igre Giri Games, koja će klince provesti kroz ovu zabavnu igru. A Goran Dimić - Flo vodit će kratku RPG avanturu za djecu (i roditelje) Ljuti ludi ogar, koja se zbiva usred kraljevine Slurgonije. 

Foto: ZG Game Marathon

Kreativni youtuberi Dice Dragon voditelji su 1.Turnira Dungeons & Dragons (po pravilima 5. edicije).   

Uz mlade nade tu je i renomirani ilustrator Milivoj Ćeran, koji će potpisivati MTG karte i altere, a na štandu Carte Magice moći ćete kupiti njegove izvrsne printeve. 

Dolazak na festival najavila je peruansko-hrvatska tvrtka Game Changer, osnovana 2005. s preko stotinjak međunarodnih klijenata iz različitih branši, kojima pomaže promijeniti smjer poslovanja te pri tom koristi igre kao inovativnu radnu metodu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije