Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
švedska klimatska aktivistica

Dokumentarac o Greti Thunberg i intervju s ministrom Ćorićem u kinu Tuškanac

Greta Thunberg At The EU Commission - Brussels
Foto: Monasse Thierry/ABACA/PIXSELL
1/3
18.10.2021.
u 14:45

Publiku će pozdraviti i švedska veleposlanica Diana Helen Madunic i veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Simon Derek Thomas

Posebna projekcija dokumentarnog filma "Greta" i rasprava s mladima o klimatskim izazovima, održat će se sutra od 15 do 18 sati, u velikoj dvorani kina Tuškanac. Prije projekcije filma, mladi će imati priliku intervjuirati Tomislava Ćorića, ministra gospodarstva i održivog razvoja, o tome što nas očekuje do 2030. u vezi s klimatskim promjenama i kako se Hrvatska priprema za COP26.

Publiku će pozdraviti i švedska veleposlanica Diana Helen Madunic i veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Simon Derek Thomas koji će biti dostupni za pitanja i raspravu na kraju filma. Dokumentarni film „Greta“ govori o životu mlade švedske klimatske aktivistice Grete Thunberg. U dobi od 15 godina započela je školski prosvjed zbog klime ispred zgrade švedskog parlamenta i postala poznata po svojim razgovorima sa svjetskim političarima i obraćanju šefovima država u Ujedinjenim narodima, ali i po motiviranju milijuna mladih ljudi širom svijeta da razmisle o klimatskim izazovima.

U ožujku 2019. Greta je bila nominirana za Nobelovu nagradu za mir, a časopis Time proglasio ju je osobom godine. Na Globalni dan akcije, 6. studenog film kreće u kino distribuciju diljem Hrvatske. Nakon filma, slijedi neformalna rasprava s mladima o tome koliko je svatko spreman promijeniti sebe kako bi doprinijeli klimatskim ciljevima.
 

 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
14:59 18.10.2021.

pa ta tinejdzerica uopce ne ide u skolu...odnosno ne pohadja nastavu....svasta

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
17:29 18.10.2021.

koja je ovo jeftina navlakuša ,,,,mogli su uzeti i Pandu ili malog Međeda da bude malo ozbiljnije

IG
igorl
09:46 19.10.2021.

Aktivizam nije politika. Aktivizam pere ruke politici jer kakti "nesto rade" u borbi sa klimatskim promjenama. A istovremeno Ursula u dojclandu pali ugalj do maksimuma otkad nemaju nuklearke. U suprotnom bi imala miljone gladnih na cesti da ju dodju glave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije