Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županija

Do 2018. napokon će imati javni vodovod

05.05.2014., Sisak - Nakon duze stanke uzrokovane losim vremenskim prilikama napokon su nastavljeni radovi na izgradnji kolektora u Bakranovoj ulici na Zalenom brijegu.  Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
27.05.2014.
u 12:00

Vrbovec će dobiti 227 km nove vodovodne mreže, Zelina 64, Ivanić Grad tri kilometra

Do početka 2018. godine stanovnici istočnog dijela Zagrebačke županije moći će sadašnje bunare i kišnicu zamijeniti priključkom na javni vodovod. Riječ je o projektu obnove i dopremanja vode na istok županije vrijednom 100 milijuna eura, od kojih se čak 70 posto očekuje iz fondova EU. Na tom području stanuje oko 120 tisuća ljudi, a njih oko 30 posto trenutačno nema mogućnost priključka pa se voda nestrpljivo čeka.

– To je za nas stoljetni projekt, odmah nakon onog kada su nam sagrađene ceste – kazao je Vladimir Bregović, gradonačelnik Vrbovca, jednog od gradova županije koji će imati najviše koristi od projekta. Dodao je da im vodovod obećavaju već 20 godina i da se tek sada nazire njegova realizacija.

Župan Stjepan Kožić objasnio je da je projekt gotov pa su nedostajali potpisi svih gradova i općina koji u njemu sudjeluju. Novac iz Unije očekuju pak sredinom 2015. godine, nakon čega će se, najavio je, krenuti u gradnju. Projektom će se sagraditi i obnoviti ukupno 427 kilometara vodovodnih cijevi.

Sagradit će se 26 kilometara novog magistralnog vodovoda, u Vrbovcu će se sagraditi 227 kilometara vodovoda, u Svetom Ivanu Zelini još 64, Ivaniću tri, Dugom Selu osam, te će se rekonstruirati oko 90 kilometara postojećeg.

>>Daruju novac za razvoj sela kako ih stanovnici ne bi napustili

Ključne riječi

Komentara 1

DA
damirtankovic
17:11 27.05.2014.

Fala Bogu, drago mi je, nek se konačno bar nekom naparavi bar dio infrastrukture. A u samom Zagrebu još ima dosta frtalja gdje nema vodovoda!? Ali zato neophodno trebamo fontanice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije