Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nama je trebalo 12 godina'

Bandićev novi zahtjev Vladi? Evo što očekuje da se prizna u cijeloj Hrvatskoj

Zagreb: Gradonačelnik Bandić na štakama obišao tunel Grič i Advent na Strossu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
19.12.2018.
u 19:19

Dodao je kako 'svaki živi organizam, pa i država, počiva na tri stupa'.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić očekuje da u cijeloj Hrvatskoj bude priznat status majke odgajateljice kao što je to slučaj u Zagrebu.

Nezaposlene Zagrepčanke koje su zatražile taj status primaju 65% prosječne bruto plaće u gospodarstvu Grada Zagreba.

Zagreb: Gradonačelnik Bandić na štakama obišao tunel Grič i Advent na Strossu
1/9

- Nama je trebalo 12 godina u Zagrebu da obrnemo trend više rođenih nego umrlih i sada to godinu i pol demonstriramo. Ako u Hrvatskoj to krenemo od iduće godine, a vjerujem da hoćemo, jer ću sve svoje saborske snage i snagu u Saboru iskoristiti da u tome uspijemo, trebat će nam 8 do 10 godina da taj trend obrnemo - rekao je Bandić, prenosi Dnevnik.hr.

Dodao je kako 'svaki živi organizam, pa i država, počiva na tri stupa'.

- To su ljudi, to je demografija, obrazovanje, rad i zapošljavanje - ističe zagrebački gradonačelnik Bandić.

Bandić na štakama obišao tunel Grič i Advent na Strossu

Komentara 62

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
19:36 19.12.2018.

koliko se god s nekim stvarima neslagali s bandićem, u ovoj temi je u potpunosti u pravu. stalno se žalimo kako nas je sve manje, više umire nego što se rađa, na tisuće ljudi nas je napustilo, zbog toga što su izgubile vjeru u sustav, ali svejedno smatram da ne trebamo klonuti, da uistinu trebamo mijenjati negativne stvari na bolje, a ovaj trend je svakako nešto što se treba mijenjati. užasan je odnos prema ženama koje žele postati majke, pogotovo u poslovnom sektoru gdje već na intervju pitaju želiš li obitelj, kao da je to nešto ružno. svi bi trebali raditi, nagovarati žene i pomagati im logistički da postanu majke, a ne da se lovi karijera. s ovim potezom majka bi mogla primati plaću i imati najvažniji posao na svijetu, biti nekome mama, uzor, učitelj

FJ
fjdanm
19:48 19.12.2018.

To je prava demografska mjera. Majka treba biti uz svoju djecu dok su mala, a ne biti jeftina industrijska hrana.

TO
Tomi0713
19:40 19.12.2018.

Sa ovim je 100% u pravu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije