Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obavio 7 terenskih poslova

Iz bolnice – sto na sat: Bandića odmah ujutro posjetio Polovanec

Zagreb: Gradonačelnik Bandić na štakama obišao tunel Grič i Advent na Strossu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/8
19.12.2018.
u 09:39

Na Gornji je grad odlučio ići pješice, nakon što je obišao tunel Grič. Na posao je došao u osam sati

Pa kaj ste vi očekivali, naš je gradonačelnik na raketni pogon”, samouvjereno kao da je riječ o nekom njoj posve bliskom ili čak o njoj samoj, jučer je o povratku Milana Bandića na posao rekla umirovljenica Jasenka Gal, koja se nešto prije osam sati našla ispred gradske uprave. Nije ona, poput Bandića, krenula u radni dan, već je samo došla vidjeti “kako je gradonačelnik”.

Tempo je sto na sat

– A ne znam, ne znam... možda se još nije trebao vratiti – ustvrdila je zabrinuto nakon što ga je ugledala, ali i odmah dodala da se ona za njega ne boji. A nisu se bojali ni drugi, čini se, jer su od ranog jutra “hodočastili” na Trg Stjepana Radića. Parkirališnog mjesta nije bilo ni za lijek, a osim standardnih suradnika, s kojima je Bandić cijelo jutro održavao sastanke, na Trg Stjepana Radića stigli su i oni koji su s njim trebali obaviti neke očito neodgodive poslove.

Zagreb: Gradonačelnik Bandić na štakama obišao tunel Grič i Advent na Strossu
1/9

Prvi radni dan Milana Bandića nije propustio, doznajemo, ni donedavni HSLS-ovac Miroslav Polovanec, koji je gradonačelniku, podsjetimo, pomogao u donošenju proračuna za sljedeću godinu i omogućio mu daljnje neometano “delanje”. A radio je jučer Bandić od osam ujutro do kasnih večernjih sati, uglavnom sa smiješkom na licu, barem za kamere, dok povremeni grč na licu, kašalj i teže kretanje ipak nije mogao sakriti.

Tempo je sto na sat – komentirali su Bandićevi suradnici, kojima se gradonačelnik jučer pridružio izravno iz bolnice na Jordanovcu. Nakon sastanaka, primio je u gradskoj upravi izviđače koji su donijeli Betlehemsko svjetlo, nakon čega se uputio u Dverce na tradicionalni božićni susret zapovjednika zagrebačkih ratnih postrojba i predstavnika udruga proizišlih iz Domovinskoga rata.

Nema stajanja

Pojurio je nakon toga na Cmrok pa na štakama gazio po snijegu ne bi li pozdravio klince koji su došli na sanjkanje, a onda se uputio na razgledanje adventskih događanja, da se uvjeri je li sve išlo po planu u vrijeme njegova jednotjednog boravka u bolnici. Na Stross na Gornjem gradu pošao je pješice nakon što je razgledao tunel Grič, iako su mu i suradnici govorili da pričeka automobil, ali u njega je sjeo tek kad se zaputio u 67 kilometara udaljeni Novi Golubovec pokraj Lepoglave kako bi ondje održao pozdravni govor na još jednom zagorskom predstavljanju nove općinske organizacije svoje stranke. Samo sat vremena nakon toga na rasporedu mu je bilo Sljeme, točnije otvaranje nove skijaške sezone noćnim skijanjem, dok je večer gradonačelnik proveo u pozivnom centru, javljajući se na telefon za Zakladu Ana Rukavina.

Zgusnuti raspored

12 sati - izviđači Zagrebačkog skautskog zbora predali su mu Betlehemsko svjetlo, odnosno Svjetlo mira

14 sati - božićni susret zapovjednika zagrebačkih ratnih postrojba i udruga Domovinskog rata 

15 sati - simbolično otvorenje sanjkališta na livadi na Cmroku koje je prijašnjih dana zasnježeno

16 sati - obilazak adventskih događanja u gradu; tunel Grič, Stross i općenito Gornji grad

18 sati - predstavljanje nove općinske organizacije Stranke rada i solidarnosti u Golubovcu

19 sati - simbolično otvaranje tradicionalnog besplatnog noćnog skijanja na vrhu Medvednice

20.45 - javljanje na telefon u pozivnom centru u Johannu Francku u sklopu koncerta "Želim život"

Pogledajte video otkrivanja spomenika Franji Tuđmanu:

Komentara 17

Avatar links
links
11:33 19.12.2018.

stolica? uredna? samo podilazite populističkom glavonji....

AE
Aedes2017
19:40 19.12.2018.

Komedijaš !Slavonci ih zovu đikoši a Zagorci luftbrenzeri. Njemu nije ništa,traži samilost i sućut poput nezrelog djeteta. Dokle ćemo nasjedati ?

BU
budan77
10:00 19.12.2018.

Kada mu njegovi zastitnici okrenu ledja, kada za njih postane premocan, masonjerija ne voli bas toliko medijske pozornosti stici ce dan kada ce ga razvuci poput zvake po medijima bas kao Todorica! Tada ce sve prljavstine izaci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije