Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTUPOŽARNE AKCIJE ORUŽANIH SNAGA RH

Zračne snage gasile tri požara s devet protupožarnih zrakoplova

Zračne snage - požar
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/6
21.07.2016.
u 22:00

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone 20. lipnja zračne snage 93. zrakoplovne baze Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane sudjelovale su u gašenju 23 požara

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne Zemunika u četvrtak su sudjelovale u gašenju triju požara devet protupožarnih zrakoplova. 

Od četiri kanadera CL-415, koji su gasili požar na otočiću Olipi na Elafitima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, tri su zrakoplova na povratku u bazu Zemunik nakon dojave preusmjereni na novo požarište Mrđane u blizini Drniša u Šibensko-kninskoj županiji.

Istodobno je buknuo i požar u Vodicama, u čijem su gašenju sudjelovala dva zračna traktora AT-802, priopćilo je Ministarstvo obrane

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone 20. lipnja zračne snage 93. zrakoplovne baze Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane sudjelovale su u gašenju 23 požara - osam u Šibensko-kninskoj županiji, sedam u Dubrovačko-neretvanskoj, pet u Zadarskoj te tri u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

>> Požar na otoku Olipi će tijekom noći gasiti više od 40 vatrogasaca

Komentara 1

Avatar think pink
think pink
08:12 22.07.2016.

zaista je presmiješno da su vatrogasni avioni i helikopteri u sastavu vojske!!! ni jedna vojska na svijetu ne gasi požare!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije