Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVELI SIMULACIJE

Znanstvenici poslali upozorenje: 'U slučaju katastrofe, radijacija iz nuklearke mogla bi doseći Srbiju'

An overview of the Zaporizhzhia Nuclear Power Plant, outside the city of Enerhodar in the Zaporizhzhia region,
Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/REUTERS
1/3
18.08.2022.
u 15:34

Provedene simulacije pokazale su kako bi s vremenskim uvjetima koji vladaju zadnjih nekoliko dana radioaktivni kontaminanti mogli doseći sve do Baltičkog mora

Znanstvenici s ukrajinskog hidrometerološkog instituta tvrde kako radijacija mogla doseći Srbiju u slučaju nesreće u okupiranoj nuklerarnoj elektrani Zaporižje. 

Provedene simulacije pokazale su kako bi s vremenskim uvjetima koji vladaju zadnjih nekoliko dana radioaktivni kontaminanti mogli doseći sve do Baltičkog mora te pogoditi Estoniju, Latviju, Litvu i Poljsku, kao i Bjelorusiju.

Gledajući zapad, znanstvenici smatraju kako bi radijacija došla do Moldavije, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Mađarske i Češke.

Podsjetimo, Zaporižje kao najveća nuklearna elektrana u Europi u rukama je ruske vojske, no i dalje je kontroliraju ukrajinski znanstvenici i stručnjaci, a posljednjih je tjedana pod konstantnim granatiranjima. 

>> VIDEO Rusi tvrde da NATO želi okupirati BiH, ministrica im poručila da se suzdrže od izjava

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije