Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkrili misterij

Zgrada s 'rupom' u fasadi postala hit: Ali iz ovog kuta jasno je da nije riječ o hiru stanara

Slavna zgrada u Splitu
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/12
31.05.2019.
u 18:24

Riječ je o zgradi u Vukovarskoj ulici u Splitu gdje se najviše ističe balkon na kojemu je srušen jedan zid, a iznad njega su još dva kata.

Ova je zgrada preko noći postala "slavna" zbog svoje neobične konstrukcije - kod jednog stana, umjesto zida, kao potpora služe dvije šipke. Iznad toga su još dva stana pa nikome nije bilo jasno kako taj dio već nije urušio.

- Dobro da nije stavio stup od knjiga, tome obično služe- komentirao je korisnik pod fotografiju na Twitteru.

- To je ostavio šipke od armature, kao rustikalni element dizjna- nadovezao se drugi korisnik.

Šale na račun ovog balkona nastavljale su pljuštiti, a otkrili smo jučer kako ipak nije riječ o nepromišljenoj odluci stanara ili građevinara, već kako zgrada iz drugih kuteva ima upravo ovakvu istu konstrukciju. Fotoreporterka Pixsella zabilježila je ovu betonsku tvorevinu iz svih kuteva pa se u fotogaleriji može pobliže vidjeti na fotografijama i videu kako je ista situacija i na drugim stranama zgrade.

Arhitekt ili dizajner ove kreature je time možda željelio unijeti dašak humora ili neobičnosti u naizgled običnu stambenu zgradu.

Ključne riječi

Komentara 8

MA
maklin
19:04 31.05.2019.

Ludilo brale!

Avatar Hazl113
Hazl113
18:57 31.05.2019.

Ovo uopće nije smiješno ni bezazleno. Taj zid, ili zidovi past će kada tad. Statika zgrade je sigurno narušena. Pošto se radi o zajedničkom zidu svih stanara brez problema ga mogu tužit isto kao i građevinska inspekcija. To može biti velika kazna.

DR
dro
19:49 31.05.2019.

Splicanin sam, ali ovo vise veze sa Splitom nema... Gdjegod se čovjek okrene nered i obrijane glave s osam razreda osnovne škole

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije