Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S. ARABIJA

Žene stradale u prometnoj nesreći u zemlji u kojoj ne smiju voziti

sa
AFP
23.11.2010.
u 13:19

Saudijski zakoni ne dozvoljavaju ženama upravljanje vozilima. Iako nema zakona koji to izričito zabranjuje, žene ne mogu dobiti vozačku dozvolu jer bi, da bi dobro vidjele cestu, morale skinuti tradicionalnu odjeću s lica.

Četiri djevojke iz Saudijske Arabije poginule su u prometnoj nesreći prkoseći tamošnjim zakonima koji ženama zabranjuju vožnju.
Djevojka je vozila terensko vozilo u kojem je bilo devet njezinih prijateljica. Nesreća se dogodila na autocesti u glavnom gradu Rijadu.

Četiri su djevojke poginule nakon što se vozilo prevrnulo, a ostale su prevezene u bolnicu.

Saudijski zakoni ne dozvoljavaju ženama upravljanje vozilima. Iako nema zakona koji to izričito zabranjuje, žene ne mogu dobiti vozačku dozvolu jer bi, da bi dobro vidjele cestu, morale skinuti tradicionalnu odjeću s lica.
Ključne riječi

Komentara 11

SI
sinaj
15:12 23.11.2010.

Rozna torbica uvijek razbije monotoniju svakodnevnog života....Drago mi je da ove žene, čak i ispod slojeva koje su im navukli muškarci s grešnim očima, još uvijek uspijevaju ostati žene.

OB
-obrisani-
16:56 23.11.2010.

Haha! Gdje je sad ona iz Rijeke da nam objasni kako je diskriminirana u Hrvatskoj!

SI
sinaj
14:53 23.11.2010.

Sad će se sigurno javiti Riznica da racionalno, prema ajetima iz Kurana, objasni zašto ženama ipak nije mjesto za volanom. A sigurno neće nedostajati ni domaćih balkanskih šovinista koji će se, doduše s druge točke gledišta, složiti s Riznicom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije