Naslovnica Vijesti Hrvatska

Svećenikova sestra: Majka nije dovoljno pazila na djecu

Župnikova sestra Blaženka Pisačić, svjedočila je da je šaht bio u ograđenom prostoru u kojeg nitko nije zalazio te da dijete nije moglo samo otvoriti vrata koja su vodila prema djelu dvorišta gdje je šaht.
29. siječnja 2018. u 15:34 27 komentara 4382 prikaza
Željko Kuten
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ispitivanjem petero svejdoka na karlovačkom Županijskom sudu u ponedjeljak je završen dokazni postupak župniku župe “Sveti Juraj Lešće na Dobri” u općini Generalski stol, Željku Kutenu, kojemu se sudi zbog utapanja jednoipolgodišnjeg dječaka u šahtu župnog dvora u veljači 2016.

Mihaela Bobić Suđenje svećeniku Majka poginulog dječaka: Velečasni je zaključao vrata, no ja sam ih ponovno otvorila

Nakon što je dokazni postupak završio saslušanjem petoro župljanja, zamjenica županijske državne odvjetnice Ljubica Fiškuš Šumonja djelomično je izmijenila činjenični opis djela u optužnici, zbog čega je na zahtjev obrane rasprava odgođena, kao i očekivano izricanje presude.

Fiškuš Šumonja je rekla da se kvalifikacija djela ni ključne činjenice u optužnici nisu mijenjale, već samo dimenzije šahta i druge tjekom postupka utvrđene činjenice te da to i dalje ostaje "optužnica protiv propusta u općoj sigurnosti, odnosno da je smatrajući da neće doći do štetnih posljedica, propustio poduzeti potrebne mjere i radnje te propisno zatvoriti i osigurati otvor šahta".

Željko Kuten
1 / 9
Rupa u kojoj se utopio jednoipogodišnji dječak prekrivena daskama i kamenjem

Međutim, predsjednica sudskog vijeća, sutkinja Sanda Janković raspravu je prekinula i najavila novu za 08. ožujka, kada se očekuju završni govori optužbe i obrane te izricanje nepravomoćne presude.

Svih petoro danas saslušanih svjedoka, među kojima i župnikova sestra Blaženka Pisačić, svjedočili su da je šaht bio u ograđenom prostoru u kojeg nitko nije zalazio te da dijete nije moglo samo otvoriti vrata koja su vodila prema djelu dvorišta gdje je šaht, kao i da majka nije dovoljno pazila na svoju dvojicu sinova.

Rupa u kojoj se utopio jednoipogodišnji dječak prekrivena daskama i kamenjem IZA ŽUPNOG DVORA Svećenika terete za utapanje dječaka u šahtu: U duši ne osjećam nikakvu krivnju

Pisačić je bila posebno oštra prema odgovornosti majke, ali ju je sutkinja upozorila da se tu ne sudi majci već Kutenu "za njegove propuste da se osigura šaht" jer se ta okolnost "dovodi u uzročnu vezu sa smrtnim stradavanjem Lovre Bobića", a koji je u župnom dvoru živio sa svojom majkom i više starijih ljudi o kojima je Kuten skrbio.

utapanje Nakon tragedije u Generalskom Stolu DORH pokrenuo istragu protiv majke i župnika zbog utapanja dječačića Noa DRAMA U ZAGREBU Pronađen dječak koji je nestao. Otac: Promijenio je 2 tramvaja i došao doma zabio joj nož u vrat Oteo dječaka i nožem mu ubio majku: Žao mi je zbog toga
ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas

 • Stijena001:

  Nemam neko misljenje o svecenicima al u ovom slucaju svecenik ne snosi odgovornost nego majka koja ne pazi na dijete koje je tek prohodalo...

 • KG002:

  Majka tuži župnika radi dobre odštete i to je najodurnije u cijeloj ovoj priči. Samo je lova bitna.

 • Avatar NeNormalan
  NeNormalan:

  ha, ha, ha, čuj ovo: "dimenzije šahta su se mjenjale" pa od čega je taj šaht, elastike?