Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon tragedije u Generalskom Stolu

DORH pokrenuo istragu protiv majke i župnika zbog utapanja dječačića

utapanje
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
19.03.2016.
u 09:15

Dječak se toga dana igrao s petogodišnjim bratom u dvorištu župnog dvora, a majka je prije događaja vješala vani rublje, sinove izgubila iz vida, otišla u kuću, te se onda dogodila tragedija

Karlovačko Državno odvjetništvo otvorilo je istragu protiv Mihaele Bobić, te svećenika Željka Kutena kako bi utvrdili jesu li nepažnja i neadekvatno pokriven šaht, doprinjeli tragediji u kojoj se utopio Mihaelin dvoipolgodišnji sinčić. Početkom veljače, kako nam je i majka Mihaela ispričala na mjestu tragedije, njena su se djeca, stara šest i dvije i pol ogdine, izrala uokolo župnog dvora u Gorincima u Generalskom Stolu gdje živi s djecom i suprugom.

Ona je otišla u kuhinju provjeriti ručak, kada ju je prenuo vrisak starijeg sina. Župnik Željko Kuten i ona, po njenom pričanju, odmah su dotrčali i vidjeli kako stariji sin pokušava mlađeg brata izvuči iz betonskog šahta ispunjenog vodom i vapnom. Unatoč brzom odlasku liječniku, dječačiću nije bilo pomoći. Utopio se, a tijelo je prevezeno na obdukciju.

Obzirom na okolnosti događaja, Dorh u istrazi želi rasvijetliti detalje događaja. U slučaju majke, istraživat će se mogućnost kaznenog djela protiv braka i obitelji djece, jer je, sumnjaju, svakodnevno djecu ostavlja u igri bez odgovorajućeg nadzora. Istraga će pokazati i je li svećenik Željko Kuten, nepropisno i nesigurno zatvorio betonski šaht smatrajući da neće doći do štetnih posljedica, pa bi mogao biti osumnjičen za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

>> Iz jame izvukao tijelo malog brata. Majka: Šokirana sam. Igrali su se i odjednom je starijih sin vrisnuo

Komentara 25

TH
than
23:33 18.03.2016.

Aj protiv zupnika koji nije zatvorio saft (vec je postavio daske), ali majke ?!?!?! Pa majka je prva kojoj to nije bila namjera... Mala djeca se zalete i to znaju svi koji su ih imali. Dvije sekunde nepaznje i eto ih na cesti. Odakle odvjetnistvo zna da je majka svakodnevno ostavljala bez nadzora svoju djecu ?!?!

BH
biserka halas
02:55 19.03.2016.

Po vama trebale bi biti sve majkeHrvacke pod istragom jer kad idu u VC ostavljaju djecu bez nadzora.Joj drzavo kote izmisli pa mi smo svi odrasli bez nadzora u parku,na selu ,udvoristu ,I sami doma dok je mama radila paa se nisu takve stvari dogadale slomimo nogu,ruku padnemo pa se dignemo a vi svi koji mislite da je majka kriva .Pitam vas ko vasu djecu cuva kad ste na poslu sigurno imate bebi sitera moz mislit ,Kakve vi zakone donosite to je strava zato imate maloljetne dekvente a o omladini da ne pricamo

Avatar CHOW
CHOW
08:23 19.03.2016.

Nesreće se događaju , i da stalno gledaš u dijete nekad je dovoljan sekund za nesreću a oni što ovdje pametuju imali su sreću da njih neka nesreća zaobiće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije