Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON DIVLJANJA

Željko Goršić isključen iz mladeži karlovačkog HDZ-a

09.11.2008.
u 15:36

Željko Goršić, član predsjedništva mladeži HDZ - a GO Karlovac, isključen je iz mladeži stranke zbog divljanja u kafiću i izvikivanja ustaških parola. Njegov kolega Danijel Trupković, HDZ-ov vijećnik grada Karlovca, nije sankcioniran.

Akteri i dalje šute
Epilog dvosatnog divljanja dvadesetak pripadnika mladeži karlovačkog HDZ - a u kafiću u središtu Karlovca tek je mlaka reakcija njihovih starijih stranačkih kolega.

Iako su u priopćenjima najoštrije osudili veličanje ustaštva i najavili primjerene korake i sankcije niti jednom rječju nisu spomenuti bahato ponašanje,razbijanje, alkoliziranost i bježanje od policije. Predsjednik GO HDZ - a Damir Jelić kaže:

– Ipak ću sačekati rezultate istrage mjerodavnih tijela. Do tada ovo je za mene na razini trača i zato ne želim ništa komentirati. Ako se pokaže da je sve istina vjerujte da će sankcija biti – rekao je D. Jelić.



Kosor: Ako su istiniti napisi o ponašanju skupine članova karlovačke Mladeži HDZ-a, bit će izbačeni iz stranke

HDZ-ov vijećnik i sin državnog tajnika u MORH-u demolirali lokal

Prozvani akteri niti danas nisu željeli iznijeti svoju stranu priče o događaju koji se zbio u noći sa petka na subotu.

“Osramotili su sve nas”
Od jednog člana mladeži koji je bio nazočan događaju doznajemo:

– Nakon sastanka središnjice na kojoj smo birali novog predjednika MHDZ - a Karlovca dogovorili smo se da ćemo ići na zajedničko piće u jedan obližnji kafić. Tamo smo bili oko sat vremena, nakon čega se njih dvdesetak odvojilo i otišlo na tamburice u River (nastupali su Rečički sokoli, op. a.). Istina je sve što je kazao vlasnik kafića u kojem su razbijali. Na žalost su osramotili sve nas – kazao je naš izvor.

Zanimljivo je da je jedno o pristiglih priopćenja u kojem se osuđuje jedino veličanje ustaštva i navodi se da će biti kažnjen tek jedan akter potpisao novoizabrani predsjednik MHDZ - a grada Matija Perković. On je i sam bio dio skupine koja je izazvala izgred. Zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je da će, ako su napisi istiniti, ti mladići biti izbačeni iz stranke.


Premijer tražio hitan izvještaj?

Doznajemo i da je premijer Ivo Sanader u subotu tražio da mu se dostave svi novinski članci o karlovačkom incidentu, a dostavljeni su i potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor. Karlovačka policija ipak je pokrenula istragu te se utvrđuju sve okolnosti incidenta.


Da je u MORH-u, sigurno kazna!

MORH oštro osuđuje svako veličanje ustaštva, ali i uznemiravanje javnog reda i mira. Da je kojim slučajem riječ o našem djelatniku ili pripadniku Oružanih snaga sigurno bi uslijedile sankcije. U ovom je slučaju riječ o punoljetnim osobama koje same snose odgovornost za ponašanje - izjavio nam je Goran Grošinić, glasnogovornik MORH-a. (V. Mo.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije