Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dugoreško vijeće:

Želimo preuzeti škole jer je ostalo neutrošeno 1,4 milijuna kuna

duga resa
kristina štedul fabac/pixsell
03.03.2011.
u 17:44

- Godinu prije takva je sudbina zadesila 1,9, a 2007. više od 2 milijuna kuna. Što se sve moglo napraviti, pita Ivan Moguš

Grad Duga Resa bi preuzimanjem financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva učinkovitije iskoristio sredstva nego što ih je raspodijelila Županija. Ostalo je neusmjereno 1,4 milijuna kuna – pokazao je izračun Upravnog odjela za proračun i financije načinjen po podacima za 2009. godinu. Zato što je tada ekonomska situacija bila bolja nego prošle i, najvjerojatnije, no što će biti ove godine, Gradsko vijeće prihvatilo je analizu opravdanosti preuzimanja decentraliziranih funkcija u osnovnim školama, za većinu kojih novac stiže iz državnog proračuna, ali nije odlučilo da će ih Grad odmah i preuzeti. 

– Ne srljajmo u to k’o guske u maglu! Kad jednom preuzmemo tu obvezu, preuzeli smo vruć krumpir – rekao je Boško Milanković (HDZ), a Rubenka Mihalić (HSS) dodala da treba pričekati dok BDP ne počne više rasti, a Grad bude mogao ispunjavati svoj dio obveza.

Ivan Moguš (SDP), podsjetivši da izračuni pokazuju kako je posljednjih godina ostajalo po više od milijun neutrošenih kuna, smatra da bi za škole bilo bolje da Grad preuzme osnivačka prava.

– Ne treba ad hoc donositi odluku, ali zamislite kakav bi standard u školama bio da je taj novac u njih uložen – rekao je.

Komentara 2

CH
chicony
13:09 05.03.2011.

\"Guske u magli\" zapravo su Milanković i dugoreški HDZ - gradonačelnik Baršić ih kontrolira, vodi i odvodi \"na pašu\", tjera na poslušnost, odabire i \"hrani\" i dodjeljuje mjesto u ogradi. A školama i školstvom u Duga Resi trebao bi se baviti profesionalni dogradonačelnik za društvene djelatnosti, jer da je imalo nešto \"kopao po tome\" odnosno bio i radio poslove svog djelokruga nebi se sada \"pronašla\" nerealizirana sredstva i za dugoreške škole i učenički standard. Blamaža Gradske vlasti i ništa više. Srmota.

1J
1japan
11:37 06.03.2011.

ovo je tipičan dokaz da je neznanje u porastu i to je naša hrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije