Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jaka bura

Zbog velike posolice, otok Rab od sinoć bez struje

28.03.2012., Vodnjan - Radnici Elektroistre popravljaju dalekovod nedaleko Kanfanara.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
29.01.2017.
u 14:27

Bez struje je 40-ak minuta iza ponoći na Rabu ostalo gotovo 7500 kućanstava, a terenske ekipe pristupaju svakom pristupačnom dalekovodu kako bi ispirali posolicu

Zbog ekstremno velike posolice na izolatorima dalekovoda, uzrokovane burom koja, uz visoki postotak vlage stvara debele nanose slane kore, otok Rab je iza ponoći ostao bez struje, izvijestili su iz Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS).

Bez struje je 40-ak minuta iza ponoći na Rabu ostalo gotovo 7500 kućanstava, a terenske ekipe pristupaju svakom pristupačnom dalekovodu kako bi ispirali posolicu. 

Uz pomoć vatrogasaca, ekipe HOPS-a ispiru dalekovode koji napajaju električnom energijom otok Rab iz smjera Krka i iz smjera Paga kako bi kućanstvima osigurale normalnu opskrbu električnom energijom.

Iz HOPS-a napominju kako za velike posolice, koja ometa normalan rad trafostanica i dalekovoda, najviše može pomoći kiša, koja se očekuje tek u utorak.

>> Bez struje je ostalo 50.000 Hrvata, očekuje se normalizacija do kraja dana

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije