Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Vrbanji

Zbog prebrze vožnje teško ozlijeđeno 13-godišnje dijete

nalet na biciklisticu (1)
Goran Jakuš/PIXSELL
19.12.2011.
u 09:13

Zbog neprilagođene brzine vozačica se nije uspjela pravodobno zaustaviti te je 13-godišnje dijete zbog udara automobila u bicikl i pada na kolnik teško ozlijeđeno i životno ugroženo

VRBANJA – U prometnoj nesreći što se jučer dogodila u Ulici Kralja Ljudevita Posavskog u Vrbanji teško je ozlijeđeno 13-godišnje dijete koje je životno ugroženio pa je nakon prve medicinske pomoći dobivene u vinkovačkoj općoj bolnici prevezeno na daljnje liječenje u KBC Osijek, priopćila je jutros PU vukovarsko-srijemska.

Očevidom je utvrđeno da je 23-godišnja Zagrepčanka upravljala osobnim automobilom marke Daewoo Racer, zagrebačkih registarskih oznaka, iz smjera centra Vrbanje u smjeru Drenovaca i zbog neprilagođene brzine nije se uspjela pravodobno zaustaviti u trenutku kada je 13-godišnje dijete iz Vrbanje upravljajući biciklom u istom smjeru počelo skretati ulijevo.

Vozačica, 23-godišnjakinja iz Zagreba, kazneno je prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, Stalnoj službi u Županji, zbog izazivanja prometne nesreće.

Komentara 7

AR
ana.rimbaud
10:39 19.12.2011.

A kako znaš da je dijete skrenulo ne gledajući ni lijevo ni desno? Koliko puta sam preko jednog pješačkog išla (gledajući ima li automobila, naravno), pa bi mi se netko u autu zaletio u zavoju i prošao pred nosom! Jednaa od takvih je bila plavuša u jeepu koja je ne samo jureći ušla u zavoj, nego pritom i tipkala poruku na mobitel! Mogla me ubiti jer je doslovno 10cm od mene prošla!

CH
chemica
10:51 19.12.2011.

Dijete je počelo skretati ULIJEVO. Ako su se oboje kretali u ISTOM smjeru, nama vozačima to može značiti samo jednu stvar. Ako si na otvorenoj cesti, spremaš se zaobići biciklistu, a on iznenada skrene pred tebe...Mrtav je.

CH
chemica
10:26 19.12.2011.

Znači, vozačica je kriva zato što je dijete skrenulo pred nju, ne gledajući ni lijevo ni desno, ko muha bez glave? Upotrebljava se ta \"genijalna\" sintagma s neprilagođenom brzinom koja isključuje odgovornost bilo koga drugoga u prometu. Ako je vozačica prekoračila brzinu, onda je kriva, ali ako nije...Da, zato postoji ta priča s \"neprilagođenom brzinom\" koja nije veća od dopuštene, ali pošto netko mora biti kriv, neka to bude vozač. Zato što ima osiguranje, a trinaestgodišnje dijete nema?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije