Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDALJEN IZ SLUŽBE

Policajac tjerao migrante da viču 'Dinamo Zagreb' i 'Za dom spremni'

migranti
Foto: Screenshot
12.03.2019.
u 19:49

Skupina migranata koja je sjedila pokraj ceste na snimci uzvikuje 'Dinamo Zagreb, Dinamo Zagreb'

Policija je pokrenula disciplinski postupak protiv trojice svojih kolega iz postaje u Cetingradu koji su 6. ožujka migrante koje su zaustavili nagovorili da viču "Dinamo Zagreb, Dinamo Zagreb", što su snimali pa je na kraju snimka objavljena na Twitteru. Za "snimatelja" MUP traži otkaz.. 

MUP je u odgovoru za N1 potvrdio da je policajac migrante tjerao i da viču 'Za dom spremni'. Policajac koji je snimao migrante udaljen je iz službe.

Sva trojica prijavljena su za težu povredu službene dužnosti, odnosno za nedolično ponašanje, potvrđeno nam je u MUP-u.  

Na objavu na društvenoj mreži reagirao je Centar za mirovne studije, smatrajući da su ovakvim postupkom migranti ponižavani. Policija kaže da su za snimku doznali i prije reakcije Centra te da su do tada već pokrenuli disciplinski postupak.  

 

– Budući da su se zatečene osobe dobro služile engleskim jezikom, jedan od policijskih službenika potaknuo ih je na neprimjerenu komunikaciju te ih je pritom snimao uz pomoć mobilnog uređaja. Protiv trojice policajaca bit će pokrenut disciplinski postupak, a policajac koji je snimao bit će udaljen iz službe. Osobe koje su pokušale ući u Hrvatsku vraćene su u BiH. Tražimo informaciju jesu li ljudi koje je policija pronašla zatražili međunarodnu zaštitu – odgovara MUP.  

VIDEO Migranti na graničnom prijelazu Maljevac

Ključne riječi

Komentara 60

AN
Antiflašist
14:27 12.03.2019.

Na dnevnoj bazi u Hrvatsku ude preko 200 isilovaca i glavosjeca iz kalifata, policija pada s nogu a dijelii bi otkaze, GRANICA JE ŠUPLJA KAO SIR.

RM
ruzica_mario
14:35 12.03.2019.

da su vikali allahu burek onda bi kojekakvi centri za izmisljene studije bili sretni

Avatar dpejakovic
dpejakovic
14:14 12.03.2019.

"Centru za mirovne studije", ono kad dopuštaš paradržavnim organizacijama da kroje vijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije