Naslovnica Vijesti Hrvatska

Policija provodi akciju, kažnjavat će svakoga tko napravi ovaj prekršaj

Takvim prekršajem vozači mogu ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike u prometu koji voze iza njega ili mu dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova
12. ožujka 2019. u 10:03 6 komentara 3979 prikaza
Prometna policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na području cijele zemlje policija će danas (12. ožujka) od 10 do 14 sati kontrolirati koriste li vozači žmigavce jer, ističe policija u obavijesti, neuključivanje pokazivača smjera u vožnji je prekršaj kojim se ugrožavaju sudionici u prometu.

Vozačka Slučaj ministrice Žalac Navala na šaltere policije: Mnogi su se preplašili i pohrlili su k nama

Neuključivanje pokazivača smjera je prekršaj propisan odredbama članka 44. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Takvim prekršajem vozači mogu ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike u prometu koji voze iza njega ili mu dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova. Uz navedeno, neuključivanje pokazivača smjera, iritira druge sudionike i prilikom radnji vozilom u prometu može dovesti i do teških prometnih nesreća, ističe policija.

Stoga će se na području cijele države dana 12. ožujka 2019. godine u vremenu od 10,00 do 14,00 sati provesti ciljana preventivno – represivna akcija prema vozačima koji čine predmetni prekršaj, stoji u obavijesti koja je stigla iz požeško-slavonske Policijske uprave.

Pogledajte video: Stižu veće kazne u prometu

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Avatar Juki
  Juki:

  Konačno jedna korisna akcija!

 • dr Luigi:

  Predlažem da akcija zapoćne u Vinkovcima preko cijelog vikenda.

 • Avatar antoinette
  antoinette:

  Baš će akcija koja traje 4 sata dati rezultate.