Breaking
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Zbog odvjetnikove zauzetosti odgođen početak suđenja Sinovčiću i drugima

USKOK Sinovčića u aferi Ribar tereti za štetu od 120 milijuna kuna, a optužen je i zbog predstečajne nagodbe Voxa, jedne od njegovih tvrtki
15. svibnja 2019. u 13:22 1 komentara 228 prikaza
Reno Sinovčić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Početak suđenja Renu Sinovčiću i ostalima optuženima u aferi Ribar, jučer je odgođen jer se na raspravi na zagrebačkom Županijskom sudu nije pojavio odvjetnik Radimir Glumičić. Svoj nedolazak opravdao je drugom raspravom na sudu u Gospiću. Optužnica protiv Sinovčića i ostalih podignuta je koncem 2015., a potvrđena je u studenom 2017. U međuvremenu obrane su tražile izdvajanje nekih dokaza kao nezakonitih, što je odbijeno, a pripremna ročišta su prekidana i zbog pokušaja nagodbe između Sinovčića i USKOK-a. Do nagodbe na kraju nije došlo pa će Sinovčić na koncu ipak sjesti na optuženičku klupu.

Milijan Brkić Pad HDZ-ovca Poslovna i politička ‘demontaža’ braće Brkić

USKOK Sinovčića u aferi Ribar tereti za štetu od 120 milijuna kuna, a optužen je i zbog predstečajne nagodbe Voxa, jedne od njegovih tvrtki. Osim Sinovčića i njegove tvrtke, optuženi su još Vjekoslav Jurlina, pročelnik zadarske Porezne uprave, Stoja Mučaj, njegova nasljednica, poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić te bivši direktori NK Zadar Novica Erlić i Dalibor Zebić.

USKOK u optužnici tvrdi da je u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX, ali i iz NK Zadra izvučeno više od 120 milijuna kuna, a optuženici niječu krivnju. Sinovčić je u javnosti poznat kao bivši nogometni sudac, vlasnik nekoliko zadarskih medija, ali i član Gradskog vijeća u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a.

Pogledajte lanjski video sa suđenja:

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?