Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdrava hrana

Zbog golog kuhara McDonald's promijenio recept za hamburger

hamburgeri
AFP
26.01.2012.
u 18:26

McDonald's više neće koristiti amonijev hidroksid u preradi goveđeg mesa za pljeskavice

Zagovaratelj zdrave prehrane Jamie Oliver ''prisilio'' je američki lanac brze prehrane da promijeni recept za svoj slavni hamburger, prenio je Daily Mail.

Poznatog kuhara naljutila je spoznaja da se u obradi mesa za hamburgere u SAD-u koristi amonijev hidroksid koji masno goveđe meso pretvara u ''ružičastu masu'' za pljeskavice.

Nakon kampanje koju je nekoliko mjeseci provodio u svojoj emisiji "Jamie Oliver’s Food Revolution", poruka je stigla i do konzumenata te Američkog odjela za poljoprivredu čiji su stručnjaci oštro osudili upotrebu opasne kemikalije.

Iako su prestali koristiti amonijev hidroksid u preradi mesa, iz McDonald's lanca odbijaju priznati da ih je Oliverova kampanja za zdravu prehranu prisilila na takav potez.

 

Komentara 4

Avatar Meggi
Meggi
20:02 26.01.2012.

Ostavite hamburger par sati na otvorenom i prebrojite muhe koje će doći na njega. Nijedna! Odbijaju ih kemikalije.

MA
maklin
08:36 27.01.2012.

samo je pitanje jel će to isto primjeniti za Hrvatsku ili ovdje koristi još gore nuklearne-radijacijske kemikalije jer mi sve dopuštamo i ništa ne kontroliramo dok se plaća plavom kuvertom.

VU
vucko
08:47 27.01.2012.

A zasto Mc Donald naziva svoju pljeskavicu FAST FOOD ( Brza hrana) jer se od nje i brze umire !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije