Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI ODVOJENA SLUČAJA

Zaustavljeni pokušaji krijumčarenja: Četvorica pokušala prevesti čak 73 migranata

Brodarica: Poja?an policijski nadzor prilaza školama zbog po?etka nove školske godine
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
27.08.2023.
u 12:27

U tri odvojena navrata krijumčari su pokušali prevesti ukupno čak 73 migranata, a nakon otkrića policije svi su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Hrvatskoj

Na području Sisačko-moslavačke županije policija je u manje od 24 sata spriječila tri pokušaja krijumčarenja migranata. U tri odvojena navrata krijumčari su pokušali prevesti ukupno čak 73 migranata, a nakon otkrića policije svi su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Hrvatskoj. 

Prvi slučaj, javlja policija, otkirven je na području Topuskog ovog četvrtka u večernjim satima. 

- Policijski službenici su zaustavili kombi čakovečkih registracija kojim je upravljao 27-godišnjak, dok se kao putnik nalazio 41-godišnjak (obojica hrvatski državljani), a u vozilu se nalazilo i 39 stranih državljana - javlja policija, a istog dana u noćnim satima zaustavljen je i 43-godišnji muškarac iz BiH na području Dvora. Policija je otkrila kako je on u vozilu prevozio 13 stranih državljana. 

POVEZANI ČLANCI:


 

- Sljedećeg dana u poslijepodnevnim satima na području Hrvatske Kostajnice zaustavljen je kombi rumunjskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Moldavije, a u vozilu se nalazio 21 strani državljanin - dodaju iz policije. 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni su uhićeni, a strani su državljani dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, izvijestila je policija. 

>> VIDEO Putnički vlak naletio na kombi i iskočio iz tračnica: Ozlijeđeni strojovođa i vozač



 

Komentara 6

BR
Brdo
13:53 27.08.2023.

Svercerima ljudima 40 god odrezati zatvora sverc ce pasti na samo 20% sadasnjeg obima, a ovim "kirurzima i inzenjerima" protjerivanje natrag u Bosnu ili Srbiju, nisu to nikakvi azilanti,vec ekonomski migranti!

KU
kuglanje
15:22 27.08.2023.

Kakav zatvor, pinka sucima i vozi dalje

PV
prcko.vita
14:19 27.08.2023.

Zašto čak, pa dnevno prolazi kroz Hrvatsku preko 5000 migranata, 70 od 5000 i nije nešto za pohvalu, dok uskoro desnica zavlada Europskom unijom naš ministar Božinović će prvi da ide na raport. Što je najvažnije, EU je dala milijune eura za obranu vanjske EU šengen granice, ali su naši taj novac uspješno usmjerili u svoje džepove, klasika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije