Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat se čudi:

'Zašto ministar Jakovina u Vijeće nije stavio predstavnika radnika?'

Tihomir Jakovina
Anto Magzan/PIXSELL
16.01.2013.
u 09:26

"Takav potez ministra uistinu začuđuje i navodi nas na pomisao da kao predstavnik vlasti i poslodavac gospodin Jakovina ne uvažava socijalnog partnera", kažu u sindikatu PPDIV

Sindikat PPDIV se buni zato što ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u Vijeće za praćenje stanja u poljoprivredno-prerađivačkom sektoru prehrambene industrije nije imenovao ni jednog predstavnika sindikata.

"Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina imenovao je 11. prosinca 2012. godine članove Vijeća za praćenje stanja poljoprivredno-prerađivačkog sektora prehrambene industrije i analizu ove grane, praćenje kretanja cijena, unapređenja konkurentnosti domaće proizvodnje i povećanja potrošnje domaćih proizvoda i većeg izvoza. U Vijeće su, po odluci ministra, ušli predstavnici gospodarstva, Ministarstva poljoprivrede, HUP-a, Hrvatske gospodarske komore, ali ne i predstavnici sindikata kao zastupnici interesa zaposlenih u tim djelatnostima", stoji u priopćenju koje je poslao predsjednik PPDIV-a Šimo Orešković.

"Takav potez ministra začuđuje"

"Takav potez ministra uistinu začuđuje i navodi nas na pomisao da kao predstavnik vlasti i poslodavac gospodin Jakovina ne uvažava socijalnog partnera i ne želi naš angažman u rješavanju brojnih problema u tim sektorima koji izravno utječu na materijalni položaj naših članova i rješavanje njihovih radnih prava", dodaju iz sindikata.

U PPDIV-u smatraju da je u tom vijeću trebao biti njihov predsjednik Šimo Orešković jer su oni "najbrojniji granski sindikat u hrvatskom gospodarstvu" te imaju "više od 80 posto sindikalno organiziranih radnika u poljoprivredno–prerađivačkom sektoru prehrambene industrije". Traže od Jakovine da odluku dopuni njegovim imenovanjem u to tijelo.

"Naglašavamo i to da je u našem Sindikatu organizirano više od 22.000 članova u 220 podružnica u cijeloj Hrvatskoj. Sindikat PPDIV i na ovaj način iskazuje svoju spremnost i opredjeljenje za socijalni dijalog svih zainteresiranih te će sudjelovanjem u radu Vijeća prihvatiti svoj dio odgovornosti za opstanak i razvoj prehrambene industrije Hrvatske", zaključuju iz PPDIV-a.

>>Jakovini kredit dao Ivan Pavelić i postao šef Hrvatskih šuma

>>Država mora ratarima dati u najam neobrađena državna zemljišta

Komentara 6

MA
magnum2013
09:55 16.01.2013.

Zamisli, ministar nije u Vijeće imenovao ni jednog predstavnika Sindikata. Ne radnika, nemojmo se zavaravati. Predstavnici Sindikata su priča za sebe. Oni će biti predstavnici radnika kad se njihov rad i naknade mogu prezentirati radnicima. Kad će se točno znati kako Sindikat troši novac. Oni bi u Vijeće valjda da budu u toku događanja pa da svoj rad mogu preusmjeravati po potrebama. Kakove mi to imamo koristi od rada Severa,Matijaševića,Ribića........i još tisuće takovih.Što su to oni uradili osim ugnjezdili se na radničkim jaslama i trabunjaju o pravima radnika. Pogledajte sindikalca Lesara. Od kada je u Saboru za 18000 kuna, čujete li nešto od Veeelike borba za radnička prava. Još me nešto ćudi. Ovdje nitko ne komentira pisanje, ali anketa Večernjeg uredno "funkcionira". Nije li i to anketa tipa Svilan-Šelebaj, onako po narudžbi. Takove ankete vidimo pored svakog pisanja članaka i zamislite, rezultati su uvijek na strani protiv Vlade, Ministara.......Još kad ih nebi kužili!!!!!

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
10:02 16.01.2013.

a ja se već zabrinuo da je ministar platio ili zabranio novinarima da o njemu pišu nakon gostovanja u poljoprivrednoj emisiji u kojoj nije znao spojiti suvislo objašnjenje.

DO
doktorica
10:39 16.01.2013.

neradnici....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije