Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žarko Tasić:

'Kada su mi policajci banuli u stan, htio sam pretući sina'

Siget
Foto: Robert Anić/PIXSELL
05.06.2015.
u 20:39

Aleksandar Tasić je s još pet kompanjona planirao veliku pljačku blindiranog vozila

– Banula su mi u četvrtak u stan četvorica policajaca, a kada su rekli da su tu jer je Aleksandar uhićen u Zagrebu, kroz glavu mi je samo prošlo: “Sad bih ga ubio...” Pitao sam ih što je moj sin sad uradio, ali rekli su da ne smiju ništa govoriti. Iako su mi pretražili cijeli stan, jedino što su odnijeli je veliki zidni sat iz njegove sobe – potresenim glasom rekao je Žarko Tasić, otac Aleksandra Tasića (35), koji je zajedno s još pet kompanjona, s kojima je planirao veliku pljačku blindiranog vozila, u utorak uhićen u novozagrebačkom naselju Siget.

Osim njega, uhićeni su Dejan Kostić (46), Pavle Stević (28), Vlado Tomanić (46), Saša Antonić (38) i Milosav Vesković (37). Mozak operacije navodno je Dejan Kostić zvani Jaro, koji je krajem travnja za potrebe planiranja zločina unajmio dva stana u Zagrebu. Šestoricu sumnjiče za zločinačko udruženje i nedozvoljeno posjedovanje oružja. Tasićev otac osvrnuo se i na sinov kriminalni dosje.

– Otkako je izašao iz zatvora u Požarevcu, u kojem je zbog razbojstva proveo tri godine, nije nigdje radio, kao ni njegova supruga. Zadnjih mjeseci znao je nestajati na više dana, što mi je bilo malo čudno jer doma ima dijete od osam mjeseci. Kako bi nestao, tako bi se i pojavio, nikada mi nije govorio što radi, a posljednji put sam ga vidio prije desetak dana. Bio je on onako, kako da kažem, faca, volio je voziti motore i nositi kožne jakne, ali niti je pio niti je pušio, pa mi je zato i neobično bilo kada su me policajci pitali je li ikad imao problema s drogom – govori Žarko Tasić iz Beograda.

Državljani Srbije, BiH i Crne Gore koje je hrvatska policija spriječila u namjerama sada su u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega, kao i ponavljanja djela.

>> Htjeli su orobiti blindirano vozilo, a šef bande naredio je: Pucaj po svemu!

>> Za bjeguncima u Sigetu vikali: Stoj, policija, pucat ću

Komentara 44

IS
Iszrian
20:49 05.06.2015.

Ubio bi ga zato jer je isao pljackati, ili zato jer su ga uhvatili?

DU
Deleted user
20:56 05.06.2015.

Ranko oduzima dokumente dijaspori a prijavljuje jugoslovene i iznajmljuje im stanove u Zagrebu. Stvarno jadno. Nije mi jasno kako može netko iznajmiti stan u zagrebu a da nije ni prijavljen ni zaposlen .

Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:50 05.06.2015.

Eto koliki su novci otišli u Srbiju i Crnu Goru zadnjih 25 godina...večinu pljački banaka pa i onu Zagrebačke gdje je ukradeno 5 milijuna dolara nikad nisu nađeni krivci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije