Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
daju sve od sebe

Zapovjednik opisao napore vatrogasaca: Vratili su se na teren i nakon što su se nagutali dima

U požaru kod Grebaštice izgorjeli automobili
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/10
13.07.2023.
u 18:12

"Jedna je civilna osoba ozlijeđena, a najbitnije je da nema teže stradalih osoba u požaru", navodi Darko Dukić, glavni županijski vatrogasni zapovjednik

Zbog jakog vjetra, požar koji je oko 11 sati buknuo kod Grebaštice u blizini Šibenika još uvijek nije pod kontrolom i širi se, a zahvatio je i stambene objekte. O informacijama s požarišta govorio je Darko Dukić, glavni županijski vatrogasni zapovjednik. "Najveća požarna vatrena linija, koja je kilometarska, je na brdu Jelinjak, prema Primoštenskom zaleđu, prema samom naselju Kalina. U ovom trenutku na tom dijelu djeluju zračne snage, velik je kompleks borove šume, vrlo je nepristupačan dio, ali evo i vatrogasci zemaljske i zračne izvrsne snage daju sve od sebe", rekao je za Regionalni dnevnik HTV-a

"Imamo nekoliko oštećenih objekata, imamo tri vatrogasca koja su se nagutala dima, koji su medicinski obrađeni, ali su i pušteni i dalje radu na terenu. Jedna je civilna osoba ozlijeđena, a najbitnije je da nema teže stradalih osoba u požaru", dodao je te kazao kako će u narednim danima biti poznata šteta koja je nastala. 

VIDEO Apokaliptični prizori iz Dalmacije: Gore kuće i automobili, MUP evakuira ugroženo stanovništvo

"Gorjela su krovišta kuća, jednostavno u takvoj smo situaciji, vrlo su nepovoljni vremenski uvjeti i dosta je jako orkansko jugo. Mogu reći da se na ovom dijelu ispred požara doslovce po 300 metara nije stalo, to je vrućina ogromna, dajemo sve od sebe i nadamo se da će sve to dobro završiti", naveo je Dukić. 

Trenutno je u gašenju požara kod Grebaštice aktivno 155 vatrogasaca i 57 vozila, posljednji su podaci Hrvatske vatrogasne zajednice. Brojčane snage na terenu se stalno povećavaju, a angažirani su vatrogasci Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije.

VEZANI ČLANCI:

"Apeliramo na građane da vatrogascima ne otežavaju gašenje, a sebe ne dovode u opasnost kako bi požar iz blizine promatrali ili ga fotografirali i snimali. Također, strogo je zabranjeno korištenje dronova u zoni rada protupožarnih zrakoplova jer se time izravno ugrožava sigurnost zračnih i zemaljskih snaga", navodi HVZ. 

Tijek događaja možete pratiti OVDJE.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije