Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponuda popisivačici:

Zaposlit ću Žanu. Dobro znam kako je biti obrazovan, mlad i bez posla

žana okreša
24.02.2011.
u 08:00

Ispraznilo se radno mjesto diplomiranog ekonomista, a Žana Okreša zadivila nas je upornošću, kaže direktorica Trgovačkog centra

Prijave za popisivače i kontrolore popisa stanovništva u Zagrebu traju dva dana, a za to se vrijeme štošta dogodilo s troje kandidata koje pratimo u utrci za mjesto popisivača. Jedan se prijavio, drugi je odustao, a trećem se možda posrećilo pa dobije i stalni posao!

Pročitavši naš tekst, naime, nazvala nas je Snježana Tanasovski, direktorica Trgovačkog centra Solidum, zatraživši broj Žane Okreše, 27-godišnje diplomirane ekonomistice, jedne od troje "naših" kandidata za popisivača.

Je li to skrivena kamera?!

"U Večernjem listu od 22. veljače pročitali smo tekst koji ste napisali o troje nezaposlenih osoba. Budući da nam se zbog tragične smrti naše drage kolegice ispraznilo jedno radno mjesto koje zahtijeva stručnu spremu koju ima gđica Žana Okreša, a dirnuti njezinom borbom za pronalaženje radnog mjesta, spremni smo joj ponuditi posao", piše S. Tanasovski. U telefonskom razgovoru dodala je: – I sama sam bila tri mjeseca bez posla kad sam diplomirala, znam kako je to kad se mladi trude pa osjete beskorisnost i jad ne nalazeći posao, a zadivilo me kako se trudi!

Žanu je pak sretna vijest šokirala: – Šalite se?! Je li to istina? Jesam li možda na razglasu? Pa to je super i blizu mi je! – nije mogla povjerovati kad smo joj priopćili fantastičnu vijest. Dakako, smjesta je pristala da njezin broj proslijedimo na pravo mjesto.

Druga pak kandidatkinja, 50-godišnja Antonija Colić, tekstilna radnica sa 29-godišnjim stažem naprasno prekinutim s propašću Kamenskog, zbog zdravstvenih je tegoba prisiljena odustati od natjecanja za posao popisivača.

– Propisana mi je terapija za kralježnicu, a najvjerojatnije ne bih ni izdržala cijeli dan obilaziti kućanstva – rekla nam je A. Colić.

S Kristijanom Ivanovićem, apsolventom teologije, razgovarali smo neposredno nakon što se prijavio u popisnoj ispostavi u zagrebačkom naselju Gajnicama.

– Došao sam oko 11 sati, dobio broj i čekao do 12. Primaju u intervalima grupu od 20 do 26 ljudi, ispunjavanje upitnika traje dvadesetak minuta – kazao nam je K. Ivanović.

Testiranje potkraj ožujka

Kandidate upozore da paze na "č" i "ć", podatke upisuju tiskanim slovima u kućice. Traži se ime, prezime, adresa, treba navesti prijavljuje li se kandidat za popisivača ili za kontrolora te koje gradsko područje želi popisivati. – Naveo sam Dubravu, jer ondje živim i nju najbolje poznajem, a opredijelio sam se za kontrolora, taj mi dio posla više odgovara. Sada je najbitniji rukopis, mora biti jasan i čitak, upitnici će se očitati i ustanoviti tko prolazi – rekao je Kristijan.

Rezultati ovotjednih prijava znat će se oko 22. ožujka, a poslije je testiranje.

Komentara 22

MI
mica1111
08:03 24.02.2011.

...ovdje pola forumaša zbog č i ć ne bi prošlo...:))))

LU
lutomirski
08:03 24.02.2011.

Mene zanima sta vi hvacate pod diplomirranim ekonomistom, ja misli sve te poslove sto se radi mogu i bez ekonomiste, kad vidite da je Suker ekonomista, onda znate da tu netreba studirati za ekonomistu, u HRvatskoj su ionsko svi prepotentnii imisle ako studiraju da je to sve, a zapravo nista ili samo malo !!!??

MI
mica1111
08:08 24.02.2011.

...lutomirski...ekonomisti su za početak barem pismeni...i mogu isak bar dvije rečenice sloiti... ...što se eto za tebe ne bi reklo... ...složila bi se jedino da im je obrazovanje daleko od života i prakse...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije