Naslovnica Vijesti Hrvatska

Započeli 16. Pčelarski dani

U Vinkovcima su danas započeli 16. Pčelaski dani koje je otvorio župan Božo Galić koji se održavaju dva dana i tijekom kojih je previđeno održavanje i Međunarodnog  sajma opreme i pčelinjih proizvoda
15. ožujka 2019. u 19:14 2 komentara 409 prikaza
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/5

U Vinkovcima su danas započeli 16. Pčelaski dani koje je otvorio župan Božo Galić koji se održavaju dva dana i tijekom kojih je previđeno održavanje i Međunarodnog  sajma opreme i pčelinjih proizvoda ali i stručno – edukativni skup na kojem će sudjelovati stručnjaci iz Hrvatske, Srbije i BiH. Prema najavama organizatora ove godine na Pčelarskim danima sudjeluje više od 40 izlagača iz Hrvatske, BiH i Srbije.

MANIFESTACIJA U Vinkovcima se uskoro održavaju 16. Pčelarski dani

Prema riječima zamjenika predsjednika Hrvatskog pčelarskog saveza Stanka Čuljka, koji je i predsjednik Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije, u krovnoj organizaciji pčelara je oko 7.500 članova koji ostvare godišnju proizvodnju od oko 10.000 tona meda. Govoreći o svakodnevnim problemima kazao je kako pčelari do  sada nisu imali dobro ustrojenu statistiku proizvodnje. Najavio je kako će stoga ove godine raditi na ustroju praćenja i evidentiranja proizvodnje.

-Najveći izazov trenutno pred nama su pregovori u svezi Nacionalnog pčelarskog programa koji se ove godine dogovora za razdoblje 2020.-2022., rekao je Čuljak.

  Manifestacija U Vinkovcima počeli 11. pčelarski dani

Na upit novinara o stavljanju na tržište nacionalne staklenke meda Čuljak je rekao kako su do kraja prošle godine staklenke kupila 293 pčelara kao i da je kontingent od 200.000 staklenki rasprodan.

-Stoga smo krenuli sa novim kontingentom od milijun staklenki i one će se ovih dana naći na tržištu, istakao je Čuljak.

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj