Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počelo dogovaranje

Zapečaćena koalicija narodnjaka i umirovljenika ‘teška’ 20 mandata

Radimir Čačić i Silvano Hrelja
Petar Glebov/Pixsell
11.10.2010.
u 18:48

Milanović navodno radi na zajedničkoj deklaraciji koja bi, bude li prihvaćena, trebala prerasti u koalicijski sporazum.

Silvano Hrelja i Radimir Čačić danas su, bez nazočnosti medija, potpisali predizborni koalicijski sporazum pa su time HSU i HNS i formalno potvrdili zajednički nastup na izborima. Sinergija bi trebala dati između deset i dvadeset zastupničkih mjesta te realnim smatraju ponavljanje rezultata s izbora 2003. godine, a i više od toga. U HNS-u kažu da nije bilo potrebe za potpisivanjem pred medijima, s obzirom na to da je čvrsta i definirana predizborna koalicija već predstavljena javnosti.

– To je "pečat" na čvrsto dogovoren savez. HNS i HSU već imaju zastupnički klub, a predizborna koalicija način je da se doskoči nepravednom izbornom sustavu koji nam donosi manji broj mjesta u Saboru u odnosu na podršku birača. Programi nam se nadopunjavaju. HNS zanimaju gospodarstvo i vanjska politika, a HSU se "specijalizirao" za umirovljeničku, radnu i socijalnu politiku – složni su novi partneri.

Potpisivanje, kažu, nije pritisak na ostatak koalicije, iako postoji jasan stav da bi građani pozdravili formalnu predizbornu koaliciju "Kukuriku bloka". Ne zna se hoće li SDP, HNS, HSU i IDS potpisati predizborni sporazum jer dio SDP-a od početka pokazuje rezerviranost, a Zoran Milanović, neslužbeno se doznaje, radi na zajedničkoj deklaraciji koja bi, prihvate li je sve četiri stranke, trebala prerasti u predizborni koalicijski sporazum.

Komentara 43

Avatar plavidevet9
plavidevet9
22:41 11.10.2010.

Ja sam umirovljenik i ne slažem se da lopova i ubojicu imam za vođu u zemlji koja tone polako i sigurno u propast, umirovljenici jeste li vidjeli sa kim Hrelja ide vjerovatno su se dogovorili kako če djeliti pokradeni novacc naših građana a gospodin Hrelja nezna da sa tom koalicijom gubi izbore

OB
-obrisani-
23:04 11.10.2010.

silvano hrelja jede samo zelja ubojica cacic rado vozi partizansko stado kvocka pusicka zoki kajin i ostala perad...mozemo uskoro ocekivati kukuriku mappet schow.................

14
14words
09:41 12.10.2010.

Ovakve strančice koje jedva prelaze izborni prag a unaprijed kalkuliraju podjele fotelja generatori su korupcije i tipičan primjer življenja OD a ne ZA politiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije