Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO DO VLADINIH POTPORA

Zanimljiv poticaj riječkog komunalnog poduzeća: Cijepljeni radnici dobit će novčanu nagradu

Rijeka: Građani se pridržavaju novih epidemioloških mjera pri korištenju javnog prijevoza
Nel Pavletic/PIXSELL
06.09.2021.
u 10:22

U odluci se navodi da su radnici KD-a Autotrolej, posebno vozači, cijelo vrijeme od početka pandemije koronavirusa rade u otežanim uvjetima i izravno su izloženi utjecaju COVID-19. Jedan od ciljeva je i zaštita zdravlja korisnika naših usluga, ističu u Autotroleju.

Iako su u tri navrata organizirali cijepljenje radnika, pozivu gradskog komunalnog poduzeća Autotrolej odazvalo se tek njih 35 do 40 posto, što je pak nedovoljan postotak cijepljenosti za dobivanje potpora Vlade. Kako bi potaknuli svoje kolege, odlučili su nagraditi sve one s COVID-potvrdom ili ako su pak preboljeli COVID-19 s jednokratnom novčanom nagradom u visini od 500 kuna. 

Direktor Komunalnog društva Autotrolej Alberto Kontuš s ciljem očuvanja zdravlja radnika donio je ovu odluku uz suglasnost Nadzornog odbora te svih sindikata koji djeluju na području ovog Društva. 

U odluci se navodi da su radnici KD-a Autotrolej, posebno vozači, cijelo vrijeme od početka pandemije koronavirusa rade u otežanim uvjetima i izravno su izloženi utjecaju COVID-19. Jedan od ciljeva je i zaštita zdravlja korisnika naših usluga, ističu u Autotroleju, piše Novi list. 

Gradsko komunalno poduzeće navodi kako je odluka donesena i  radi ostvarivanja potpore za očuvanje radnih mjesta jer je Vlada Republike Hrvatske donijela mjeru kojom je visina potpore uvjetovana postotkom cijepljenosti radnika. Naime, pravo na potporu u iznosu od 100 posto imaju poslodavci kod kojih 70 i više posto radnika posjeduje EU digitalnu COVID-potvrdu ili su stekli uvjete za dobivanje potvrde. 

Ni jedan radnik nije dobio otkaz

– Autotrolej je u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ-a već u tri navrata proveo organizirano cijepljenje radnika, a pozivu se odazvalo 35 do 40 posto ukupnog broja radnika. Riječ je o niskom postotku cijepljenosti, a što je u izravnoj vezi s odlukom Vlade i potporama za očuvanje radnih mjesta. Od početka pandemije i prvog lockdowna smo bili u pogonu, održavali linije i prijevoz putnika, i ni jedan radnik nije dobio otkaz ugovora o radu kao višak radne snage -  navodi  glasnogovornica KD-a Autotrolej Kristina Prijić

Ističe kako su porasli troškovi poslovanja u prvom redu zbog povećanja cijene goriva, dok su se prihodi društva smanjili za 30 posto u odnosu na godinu ranije. 

- Otkako je započela pandemija, Autotrolej je u četiri navrata naručio i korisnicima podijelio oko 10 tisuća zaštitnih maski te smo sva vozila opremili dezinficijensima, koje redovno obnavljamo, a sva se vozila pojačano čiste i dezinficiraju, kaže Prijić, dodajući da će Autotrolej jednokratnu nagradu isplatiti samo onim radnicima koji su cijepljeni ili preboljeli bolest COVID-19.

Navodi kako radnici koji nisu stekli pravo na potvrdu ili je ne žele dostaviti, neće ni na koji način biti sankcionirani ili prisiljavani na cijepljenje. 

VIDEO: Delta nosi dvostruko veći rizik od hospitalizacije

 

Komentara 1

DU
Deleted user
11:50 06.09.2021.

Samo vi dajte... Za tri godine vam ne bu imal tko voziti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije