Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJEPLJENJE PROTIV COVID-19

Beroš uputio poruku antivakserima: 'Legitimno je ne cijepiti se, ali...'

Zagreb: Nacionalni stožer za civilnu zaštitu održao konferenciju za medije
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
03.09.2021.
u 12:31

– Molim sve da pridonesemo kolektivnoj zaštiti i da dodatno ne opteretimo zdravstveni sustav te da omogućimo da on obavlja svoju uobičajenu službu pružanja zaštite i ostalim pacijentima – rekao je Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš ponovio je na današnjoj konferenciji za medije da virus čini sve da bi preživio. Istaknuo je da iz tog razloga ne bismo trebali propitkivati znanstvene i stručne podatke, ali ni čekati bolja vremena za cijepljenje ili da virus sam ode. Sada je vrijeme za cijepljenje – poručio je, a zatim i uputio poruku antivakserima.

– Poslat ću i poruku antivakserima. Prepoznajem i dopuštam njihovu odluku da se ne cijepe. To je legitimno. Međutim, utjecati na druge i nepotrebno gajiti sumnju, negirati više nego evidentne činjenice, nije dobro. Vraća nas korak unatrag i dopušta virusu da se dalje širi. Mi, koji brinemo o vašoj zdravstvenoj sigurnosti, pobrinuli smo se da svakom građaninu omogućimo najučinkovitiji korak k sigurnosti, a to su cijepljenje i mjere koje donosimo svaki dan. Stoga molim sve vas da pridonesemo kolektivnoj zaštiti i da dodatno ne opteretimo zdravstveni sustav te da omogućimo da on obavlja svoju uobičajenu službu pružanja zaštite i ostalim pacijentima – rekao je Beroš.

Komentara 121

Avatar utunelu
utunelu
13:51 03.09.2021.

možda flatglave pokrenu i raspravu o nuklearnoj fizici mozda i na tu temu znaju sve

SO
Sir Oliver
18:00 03.09.2021.

Kolektivna zastita kaze Beros! Je li to ona kolektivna zastita kakvu sad imaju Izrael(80%) i VB(77%), najcijepljenije zemlje svijeta, a sad imaju i po 15.000 pozitivnih dnevno!

DU
Deleted user
13:42 03.09.2021.

Tak je jedan moj prijatelj bil protiv, tak sam mu se smijali kad je skvičal ko svinja, skoro je crknul. ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije