Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'POLA TOGA NE RADI'

FOTO Ovako izgledaju toaleti u Ministarstvu zdravstva: 'Četke sigurno neće biti nabavljene za 700 kuna'

Foto: N1 INFO
1/4
11.08.2022.
u 14:39

Ponovio je da natječaj još nije završen te je moguće na njega uložiti žalbu

Ravnatelj Uprave za financijske poslove i javnu nabavu Gordan Žanić dao je izjavu za medije u povodu obnove sanitarnih čvorova u Ministarstvu zdravstva. 

Naglasio je kako sanitarne čvorove na zgradi iz 1980. pokušavaju obnoviti već šest godina, no na raniji natječaj nitko se nije javio, sumnjaju zbog preniske ponude, koju su zbog rasta cijena građevinskog materijala i rada odlučili podići. Procijenjena vrijednost je 2,3 milijuna kuna za osam sanitarnih čvorova, prenosi N1.

“Četke sigurno neće biti nabavljene za 700 kuna, to su okvirne slike. Netko ih je stavio, vjerojatno projektant i one su ostale. To definitivno nije ono što će se nabavljati. Nabavljat će se najobičnije četke”, rekao je Žanić.

Ponovio je da natječaj još nije završen, te je moguće na njega uložiti žalbu.

"Pola toga ne radi, ono što radi, ne može se zatvoriti voda”, požalio se Žanić, dodajući da se nada sveobuhvatnijoj rekonstrukciji koja će početi što prije kako ne bi ušli u sedmu godinu čekanja obnove.

Kako bi dokazali da je sanacija zgrade Ministarstva neophodna, iz njega su pozvali predstavnike medija da dođu i sami se uvjere u stanje prostorija. Rezultate je novinarka N1 podijelila na Twiteru.

U komentaru se nadovezao politički konzultant Marko Rakar koji je napomenuo kako stanje sanitarnih prostorija ne demantira nabavu četki od 700, niti školjki od 3500 kuna.

VIDEO: Tijekom spavanja mobitel držite pokraj kreveta? Evo zašto to ne biste trebali raditi

Komentara 11

DU
Deleted user
17:07 11.08.2022.

Zaposlenici rade puno i stalno su pod stresom. Zbog toga pate od kroničnog zatvora. WC je puno više od WCa. Zato je tako skup. To je mjesto druženja, gablanja, odnosa svake vrste. I sve to pomaže produktivnosti, tako da nije trošak nego investicija.

DU
Deleted user
15:26 11.08.2022.

250 000 kuna potrošiti za renovaciju 4m2 je čisti slučaj za DORH. Naime cijena renovacije kupaonice sa svim mogućim instalacijama košta i sanitarijama ( wc školjka, tuš kabina, lavabo sa ormarićem, ormarić sa ogledalom) cca 5000 eura , naime u cijenu je uključeno i skidanje postojećih pločica te odvoz šute. Tako t oradi HDZ i onda se pitate zašto mladi bježe van....

ZA
zagabria7
19:45 11.08.2022.

To je čisti nemar, nerad i nesposobnost. Tako se vodi i država

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije