Čak i obavijeni gustom maglom u hladno prosinačko jutro, baranjski surduci, specifičan oblik vinske arhitekture, imaju posebnu draž, odišu poviješću i tradicijom. U njihovu okrilju, u malom mjestu Zmajevac, smjestili su se restoran i vinarija Josić. Tradicionalno se u Baranji, kao i u Slavoniji na koju je neposredno naslonjena, za blagdane jede pečena prasetina. – Postoji to praznovjerje da svinja ruje prema naprijed pa time donosi napredak i sreću, dok perad gura nogama unatrag. Ima tu malo mistike, malo tradicije, što nas vuče i drži, a na koncu i definira. I lijepo je održavati tradiciju – započinje chef Tomica Đukić.
12 APOSTOLA HRVATSKE KUHINJE
Zanat je pekao u Njemačkoj i Danskoj, a sada već godinama kuha za 'Vatrene': 'Najdraži ručak bio bi - pred finale'
Prekomjerne količine dio su šušura. Ali kuharima, kaže chef Tomica Đukić, nije zanimljivo samo ispeći svinjsko pečenje
Komentara 1
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Zanat je pekao i u KBC Osijek gdje mu je sugerirano da da otkaz nakon muljaža s nabavama i pripremom hrane i začina koji se nikad nisu pojavili na jelovnicima pacijenata. Ne znam u kojoj je fazi ta istraga, ali tu je bilo svega. Može se pronjuškati po netu za detalje, ali tako stvari stoje. Hint: Drago Hedl.