Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

'Zamislite, Vladi mora reći EU da moramo izgraditi pelješki most!'

tomislav karamarko,portal
Marijan Sušenj/PIXSELL
03.05.2013.
u 09:35

To je strateški projekt. Dok mi govorimo o potrebi gradnje tog mosta, Radimir Čačić kaže "da se taj most ne isplati graditi". O čemu mi možemo dalje govoriti – zapitao se Karamarko.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko zatražit će prijevremene izbore nakon što Hrvatska uđe u Europsku uniju, najavio je to u ekskluzivnom intervjuu Media servisu. Poslije ulaska u EU tražit ćemo nova rješenja, kaže. Dotaknuo se i aktualne teme oko pelješkog mosta naglasivši da je riječ o strateškom projektu.

– Pitanje je ponosa hrvatske države koja mora spojiti svoj teritorij. To je strateški projekt. U tom trenutku, dok mi govorimo o potrebi gradnje tog mosta, Radimir Čačić kaže "da se taj most ne isplati graditi". O čemu mi možemo dalje govoriti – zapitao se Karamarko.

– Zamislite kad njima (Vladi) Europska unija mora reći: "...ali morate, to je dobro! I EU shvaća da je izgradnja tog mosta dobra za Hrvatsku, ali i za njih. Ova vlada to ne shvaća.

Europska unija im stalno dijeli "packe", počevši od onog Zakona o policiji, nakaradnom zakonu koji su htjeli progurati, dodao je Karamarko.

HDZ-ova šefa prozvali su nedavno i roditelji djece s autizmom nakon što je izjavio da je "ova vlada" autistična". Nakon burnih reakcija roditelja koji su rekli da ih takva izjava vrijeđa, Karamarko se putem Facebooka ispričao zbog te izjave. No, za Media servis pokušao je objasniti pozadinu te izjave:

– Taj se termin dosta rabi, pa čak i u političkim govorima, ali i u drugim područjima komunikacije. Evo, i meni su prije nekoliko mjeseci govorili da sam zatvoren, da ne znam pričati, da "frfljam" i da sam autističan. Iako su i meni rekli da sam autističan, ne, nisam se uvrijedio – kaže Karamarko dodajući kako tada za njega nitko nije intervenirao. Ne želim se na to izvlačiti, ali ako sam i jednu osobu uvrijedio, ja se ispričavam – dodao je.

HDZ je podržao Ustavni zakon o uvođenju dvojezičnosti u Vukovaru, ali zalažemo se za produžetak odgode tog moratorija. Nije vrijeme za uvođenje ćirilice u Vukovaru, istaknuo je Karamarko. S Vukovarom  oprezno! Rekao je osvrnuvši se na temu dvojezičnosti koja je proteklih tjedana izazivala reakcije građana Vukovara, ali i cijele Hrvatske.

Govoreći o posjetu potpredsjednika srbijanske vlade Hrvatskoj Aleksandra Vučića, kada je bilo spomenuto i da se možda može povući tužba za genocid, Karamarko je rekao da je "to još jedna loša odluka ili razmišljanje o toj odluci ove vlade". 

– Nije zrelo vrijeme za to! Koje je to uvjete Srbija ispunila da se tužba povuče? Je li Srbija javno priznala: "Da, bili smo agresori na Republiku Hrvatsku". Je li se netko ispričao zbog toga da su bili agresori? Ne, bavit ćemo se ozbiljnom politikom.

To se treba čuti sa srpske strane, da srbijanski vrh kaže: Da, bili smo agresori! Povlačenje tužbe za genocid? U ovom trenutku – nikako – bio je odlučan HDZ-ov Tomislav Karamarko. Treba tu odluku odgoditi za neka "zelenija vremena".

>>'Studija o pelješkom mostu nije gotova, ne možemo ništa govoriti'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije