Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb

Zakon se ne provodi, a napuštenih životinja svaki dan je sve više

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/6
15.09.2018.
u 19:36

Predstavnici udruga koje čine Mrežu za zaštitu životinja još jednom su pozvali gradove i općine da provođenjem Zakona o zaštiti životinja riješe problem sve većeg broja napuštenih

Volonteri, članovi udruga koje čine Mrežu za zaštitiu životinja, udomljeni psi i oni koji još nemaju dom, te jedna maca, upozorili su da je i nakon donošenja novog Zakona o zaštiti životinja broj ostavljenih životinja svakog dana sve veći.

U sklopu kampanje „Ili žmiriš ili si za kastraciju” okupili su se na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a pridružili su im se i brojni građani, te svojim porukama na fotografijama i transparentima ukazali na na nužnost provedbe Zakona o zaštiti životinja. Dio poruka bio je upućen svima koji se brinu o psima i mačkama, pozivajući ih da kastriraju svoje životinje. Prozvani su i gradove i općine na hitno rješavanje problema napuštanja životinja i to na način da provode i primjenjuju odredbe Zakona o zaštiti životinja.

Pogledajte video sa današnjeg prosvjednog okupljanja

Zakonom je propisano da jezbrinjavanja neželjenih i odbačenih životinja obveza lokalnih zajednica, no unatoč tome najveći teret i dalje je na leđima volontera. Stoga su udruge i na ovaj način upozorile da se Zakon mora provoditi.

 

Ključne riječi

Komentara 11

SO
SoloHan
20:54 15.09.2018.

I ovih ima više nego antifa

AL
Aleluja
09:11 16.09.2018.

Da ja vama sad nešto kažem - i ovi su si umislili sve i svašta. Mnogi bi ljudi udomili psa ili mačku iz azila. Ali odustaju. A znate zašto odustaju? Zato što što ovakvi traže da udomitelj potpiše da pristaje da im ovi dolaze doma u nadzor kad im se sprdne provjeravati kako pas jede, kakav krevetić ima i ne znam što ne. Pa inkasator vam ne smije ući u stan bez odobrenja, policija ne smije bez naloga suda, a oni bi provodili nadzore po kućama i stanovima. Halo? Drugo, prije neku godinu zvao sam ih zbog psa lutalice koji se danima motao po naselju. Nisu htjeli ni čuti da ga pokupe i zbrinu, "to nije naše, mi se time ne bavimo", bio je njihov odgovor. Ali novce traže. Donacije traže.

Avatar Keep_calm
Keep_calm
22:31 15.09.2018.

Zašto se ne provodi zakon? Zašto? Zar treba donijeti zakon o provođenju zakona? Je li zakon predvidio kazne za neprovođenje zakona?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije