Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne ide naplata

Zadarski poljoprivrednici smanjuju proizvodnju povrća

'Za Dalmaciju 250809 Tomislav Demo, poljoprivrednik koji ne moze prodat salatu Photo: Dino Stanin/Vecernji list'
'Dino Stanin/Vecernji list'
13.04.2010.
u 08:15

Nakon što su prošle godine imali velikih problema s plasmanom, ali i naplatom isporučenih povrtlarskih proizvoda, brojni poljoprivrednici sa zadarskoga područja odlučili su proizvoditi manje povrća.

BIOGRAD – Nakon što su prošle godine imali velikih problema s plasmanom, ali i naplatom isporučenih povrtlarskih proizvoda, brojni poljoprivredni proizvođači sa zadarskoga područja odlučili su proizvoditi manje povrća. Potvrdio nam je to predsjednik županijske Udruge proizvođača povrća Tomislav Demo iz Sikova pokraj Biograda.

Objašnjava da gotovo nijedan proizvođač povrća nema s potencijalnim kupcima ugovoren plasman određene količine proizvoda, već je uvijek riječ o načelnim dogovorima, i to najčešće s predstavnicima trgovačkih lanaca. Dodao je kako je stoga na zadarskom području krenuo pilot-projekt uspostave skupine proizvođača, a cilj je precizno ugovoriti kontinuiranu opskrbu tržišta te plansku proizvodnju određenih kultura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije