Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPISALI SPORAZUM

Zadar će u travnju ugostiti Svjetski kongres sportskog turizma

Foto: Ministarstvo turizma
1/3
19.01.2023.
u 17:17

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić smatra da povjerenje Svjetske turističke organizacije potvrđuje status i ugled naše zemlje kao kvalitetne turističke, ali i sportske destinacije

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u Madridu je potpisala Sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Svjetske turističke organizacije, s generalnim tajnikom Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Zurabom Pololikashvilijem, oko održavanja II. Svjetskog kongresa sportskog turizma. Kongres će se održati 26. i 27. travnja 2023. u Zadru, koji je izabran  radi svoje bogate sportske tradicije te turističke ponude, a okupit će više od 300 međunarodnih sudionika iz područja turizma i sporta.

- Iznimno nam je zadovoljstvo što će Hrvatska biti domaćin ovako važnog međunarodnog događaja te zahvaljujem Svjetskoj turističkoj organizaciji na izvrsnoj suradnji. Sportski turizam jedan je od najbrže rastućih posebnih oblika turizma te ga je Ministarstvo u svojim strateškim aktivnostima prepoznalo kao predvodnika razvoja turističkih destinacija. U Strategiji razvoja održivog turizma do 2030. godine, istaknuli smo sportski i aktivni turizam kao važan potencijal za razvoj cjelogodišnjeg i teritorijalno uravnoteženijeg turizma. Hrvatska je do sada ugostila brojne međunarodne sportske događaje, ali i brojne sportske ekipe, stoga je ovaj Kongres izvrsna prilika za još bolje pozicioniranje naše zemlje u pogledu sportskog turizma - poručila je Brnjac.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić smatra da povjerenje Svjetske turističke organizacije, koja je odabrala Hrvatsku za domaćina i suorganizatora ovako značajnog i velikog međunarodnog skupa, potvrđuje status i ugled naše zemlje kao kvalitetne turističke, ali i sportske destinacije.

- Zemlja smo s velikim turističkim i sportskim postignućima te smo kao takvi idealan domaćin koji će, siguran sam, opravdati ukazano povjerenje te s partnerima pripremiti kvalitetan, bogat i zanimljiv program za brojne međunarodne sudionike kongresa. Ovo domaćinstvo je ujedno i prilika za dodatnim isticanjem i promocijom cjelokupne hrvatske turističke ponude, posebice sportskog dijela ponude koji danas predstavlja jedan od najbrže rastućih segmenata u turizmu - kazao je K. Staničić.

VIDEO Ovdje je netko mogao i poginuti: Šetali su po Risnjaku pa pronašli bodljikavu žicu 'Ne vidiš je uopće, prijatelju se pas zamalo zapetljao'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije